Как руски Искандери унищожиха две американски системи Пейтриът и защо

...
Как руски Искандери унищожиха две американски системи Пейтриът и защо
Коментари Харесай

Как руски Искандери унищожиха две американски системи Пейтриът и защо Украйна отрича

Как съветски Искандери унищожиха две американски системи Пейтриът и за какво Украйна отхвърля е въпрос, повдигнал доста вежди в последните часове. На 7 юли съветското министерство на защитата заяви, че ракети от мобилния балистичен ракетен комплекс с дребен обхват „ Искандер “ са унищожили сполучливо две пускови установки на американската противовъздушна система „ Пейтриът “, която е била доставена на Украйна.

„ Екипажът на оперативно-тактическия комплекс „ Искандер “ се е насочил и е нанесъл удар по позицията на зенитно-ракетната система „ Пейтриът “ на украинските въоръжени сили в региона на село Южное в Одеска област, вследствие на което са унищожени две пускови установки на Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “ и радиолокационната станция „ Жираф “, съобщи министерството.

Руското министерство на защитата разгласява и фрагменти, на които се вижда унищожаването на системите за противовъздушна защита „ Пейтриът “ в Одеска област.

Как съветски Искандери унищожиха две американски системи Пейтриът и за какво Украйна отхвърля (ВИДЕО) 08.07.24 22:49 Михаела Маринова сподели дълго криено гадже, богаташки наследник (СНИМКА) 08.07.24 22:27 Няма да повярвате! Българка влезе в „ Гинес “ за най-мощния глас на планетата (СНИМКА) 08.07.24 22:04 Ексклузивно: Разкриха повода за ареста на шефа на Движение „ Русофили “ Златомир Дьовленски 08.07.24 21:30 Става рисково за тези места в България в идващите три дни! 08.07.24 21:08

Украйна открича

Ден преди съветското прессъобщение, на 6 юли, командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук опроверга изказванията на Руската федерация. Изявлението му бе направено, откакто видеозаписи от съветски разследващи дронове, за които се твърди, че демонстрират ракетни удари по летище Долгинцево в Криви Рог, Днепропетровска област, и база на системата за противовъздушна защита „ Пейтриът “ край Южняк в Одеска област. Що се отнася до Южне в Одеска област, съветски провоенистични канали в Telegram разгласиха фрагменти от удар с „ Искандер “ край Южне на 6 юли, като твърдяха, че са унищожени две батареи „ Пейтриът “ и радарна система „ Жираф “. Олешчук показа фрагментите в своя канал в Telegram, като загатна, че военнослужещите от украинските Военновъздушни сили „ сполучливо са провели ограничения за пасивна защита “.

„ Благодаря на всички, които дават качествени модели на самолети и системи за противовъздушна защита. Врагът към този момент разполага с по-малко „ Искандери “ и още модели са на път “, съобщи той. „ Разбира се, и ние, и врагът поносим загуби в оборудването и персоналния състав. Но никоя от страните не разисква това намерено, по явни аргументи! “

Важно е да се означи, че това изказване е направено ден преди известието на съветското министерство за унищожаването на двете пускови установки.

 

 

 

Видеото

Качеството на видеото оставя доста да се желае. Монтажът е видим, което може да подсказва за операция, само че това не значи автоматизирано подправяне. Въпреки това някои аспекти би трябвало да бъдат подчертани, изключително изказванията за унищожените пускови установки Patriot.
На първия удар ясно се вижда огнено кълбо, последвано от пушек. За разлика от това при второто изстрелване се вижда единствено пушек без съпътстващо огнено кълбо. Първоначалното огнено кълбо провокира полемики измежду феновете, които твърдяха, че симулирана военна цел не би провокирала такава реалистична детонация. Към сегашния миг BulgarianMilitary.com не може да ревизира изказванията на Русия или Украйна, учредени само на това видео, без спомагателни доказателства.

 

 

 

 

Руска инвазия в Украйна

На 21 февруари 2022 година Русия декларира, че неин граничен обект е бил атакуван от украински сили, вследствие на което са починали петима украински бойци. Украйна обаче бързо отхвърля тези изказвания, определяйки ги като „ подправени знамена “.
В същия ден Русия разгласи, че публично признава самопровъзгласилите се области ДНР и ЛНР. Интересно е, че съгласно съветския президент Путин това признание обгръща всички украински райони. След тази декларация Путин изпрати батальон от съветските военни сили, в това число танкове, в тези области.
На 24 февруари 2022 година международните заглавия са доминирани от забележителен случай. Путин заповяда да се извърши решителна военна офанзива против Украйна. Водена от внушителните съветски въоръжени сили, ситуирани на украинската граница, тази офанзива не беше спонтанна, а авансово премислена акция. Въпреки събитията, наподобяващи война, съветското държавно управление се въздържа да употребява този термин. Те избират да го назовават „ специфична военна интервенция “.

 

 

Източник – BulgarianMilitary/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР