Как романтиката на италианската провинция се съчетава с ужасите на

...
Как романтиката на италианската провинция се съчетава с ужасите на
Коментари Харесай

Тайните на Тоскана“ – емоционална история на фона на живописна италианска провинция

Как романтиката на италианската провинция се съчетава с ужасите на Втората международна война? На този въпрос дава отговор английската писателка Анджела Печ в книгата си „ Тайните на Тоскана “, която излиза на българския пазар на 16 август с логото на издателство „ Кръг “, в превода на Ивелина Минчева-Бобадова и с красивата корица на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Романът споделя за нежна любовна история и една дълго защитавана загадка на фона на приказните пейзажи на Италия.

33-годишната Анна наследява от починалата си майка Инес очукана остаряла кутия с дневници от нейната младост и заричане, че вътре се крие истината за огромна загадка от предишното й. Италианските корени на Инес водят Анна от Лондон в тосканската провинция, където тя се надява да открие повече за предишното на майка си.

В превода на дневниците от италиански й оказва помощ привлекателният Франческо. По време на престоя й в дребното тосканско селце, двамата се пробват да сглобят парченцата минало, с което разполагат, с цел да стигнат до истината.

А пред погледа им постепенно изплува облика на младата Инес Сантини – пламенна госпожица със самоуверено сърце, която не се колебае да оказва помощ на Италианската опозиция по време на нацистката окупация. Докато се грижи за ранените свои приятели в планинския лагер, Инес се влюбва в млад английски военнопленник. Дали фантазиите й да се оженят и заминат за Англия ще се осъществят? И на каква цена?

В тази дребна общественост в Тоскана някои военновременни секрети в никакъв случай не са били предопределени да бъдат разкрити...



„ Сюжетът на тази книга е въодушевен значително от удивителната ми свекърва – Джузепина Мичели, която се влюбва в капитан Хорас Печ от Кралската артилерия на Английската войска, когато двамата се срещат в Урбино на 13 октомври 1944 година. “ – споделя авторката.

Анджела Печ основава очарователна и прочувствена история, въодушевена от същински събития, за това по какъв начин трагичните последствия от войната отекват през поколенията и по какъв начин любовта може да ни преведе даже през най-мрачните времена.

Анджела Печ е английска писателка и поетеса, която прекарва половината си време в Тоскана. Повечето от книгите й също са отдадени на това райско кътче. Като дете живее за няколко години в Италия със фамилията си, а по-късно учи италиански в университета „ Кент “ в Кентърбъри. „ Където и да пътувам, запазвам гледки, звуци и мемоари за истории, които се усещам длъжна да запиша. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР