Как патенцата успяват да плуват във формация, особеностите на сърцебиенето

...
Как патенцата успяват да плуват във формация, особеностите на сърцебиенето
Коментари Харесай

Антинобел награди за сърцебиенето на влюбените двойки и влиянието на сладоледа върху химиотерапията

Как патенцата съумяват да плуват във групировка, особеностите на сърцетуптенето на влюбените двойки при първа среща и въздействието на сладоледа при химиотерапия са измежду тазгодишните носители на Антинобеловите награди. 32-рата гала по връчването на Ig Nobel или Ignobel Prize по традиция беше извършена в Харвард. Наградите бяха връчени в 10 категории, а събитието беше предавано онлайн.

Сред останалите лауреати са:

Категория „ Литература “: премията отиде при учени от Канада, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Австралия, които проучиха какво прави юридическите документи „ излишно сложни за схващане “.

Категория „ Биология “: отличие за проучване на учени от Бразилия и Колумбия дали и по какъв начин запекът въздейства върху вероятностите за чифтосване на скорпионите;

Категория „ Медицина “: приз за учени от Полша, които настояват, че когато се подлагат на избрани форми на „ токсична химиотерапия “, пациентите ще имат по-малко странични резултати, в случай че един от съставените елементи на лекуването бъде сменен със сладолед.

Категория „ Приложна кардиология “ :  наградата беше присъдена на група учени от Чехия, Холандия, Обединеното кралство, Германия, Швеция и Аруба, които са разкрили, че сърцата на влюбените, които се харесат на първа среща, " стартират да се синхронизират ".

Категория „ Инженерството “: премията е за учени от Япония, които търсят " най-ефективния метод за потребление на пръстите при завъртане на копче " ;

Категория „ Историята на изкуството “: тук печелят учени от Холандия, Гватемала, Съединените щати и Австрия за проучването си „ мултидисциплинарен метод към ритуалните подиуми с клизма върху антична керамика на маите “;

Категория „ Физика “: две групи учени от Китай, Англия, Турция и Съединени американски щати се пробваха да схванат „ по какъв начин патенцата съумяват да плуват във групировка “.

Награда за мир: присъдена на учени от Китай, Унгария, Канада, Холандия, Обединеното кралство, Италия, Австралия, Швейцария и Съединени американски щати за създаден логаритъм, който „ оказва помощ на клюкарите да решат по кое време да кажат истината или да излъжат “.

Категория „ Икономика “ : отличени са учени от Италия, които дават  математическо пояснение за какво не най-талантливите, а най-големите късметлии по-често стават успешни;

Награда за " техническа сигурност " : присъдена на шведски учени, които създали манекен за краш-тестове на лосове.

Всички спечелили получиха хартиени цилиндри, символизиращи " резервоар за предпазване на всичките им познания ". Те също по този начин получиха копия на банкноти на стойност 10 трилиона зимбабвийски $ (б.р. валута, която към този момент е излязла  от обръщение).

Така наречените Ig Nobel Prize — занимателен противовес на Нобеловите награди са учредени през 1991 година от американското списание " Annals of Improbable Research " като в началото концепцията е била с тях да се отличават „ научни опити и проучвания, които не могат или по-добре би било да не бъдат повтаряни “. Сега формулировката е поправена и гласи, че премиите се връчват за проучвания, „ които изначало те карат да се смееш, а след това – да се замислиш. " Българска диря в Антинобел премиите се появи през 2019 година, когато интернационален екип с присъединяване на наши учени беше почетен с приз в категория Биология за откритието, че мъртвите намагнетизирани хлебарки се държат по друг метод от живите намагнетизирани хлебарки!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР