Как можете да разберете дали вашата котка има температура? При

...
Как можете да разберете дали вашата котка има температура? При
Коментари Харесай

Как да разберем дали котката има температура?

Как можете да разберете дали вашата котка има температура? При хората целувката по топлото чело може да ви даде някаква визия, само че по този метод не можете да кажете дали пухкавият ви любим има тресчица. Нито сухият топъл нос, както се има вяра от мнозина, може да ви даде ясна визия за това. Единственият сигурен метод да знаем е да премерим телесната температура.

Нормалната температура при котките варира от 38 до 39 градуса. Треска при тези животни поражда при повишение на температурата над 39. Въпреки че треската може да е потребна при битка с заболяването, температурата, която е по-висока от 41 градуса, може да повреди органите. Свържете се с ветеринарен доктор незабавно, в случай че котката Ви има висока температура.

Повишаването на телесната температура над естествената се назовава хипертермия. Анормална или нерегулирана хипертермия при котки може да е резултат от това, че животните живеят в доста топла среда или имат нараснала мускулна интензивност, да вземем за пример.

Може да се получи, когато имунната система на любимеца ви се задейства от положение като бактериална, вирусна или гъбична зараза, израстък, контузия, заболявания като лупус, някои медикаменти.

Болести, които водят до нараснала температура при котките, също могат да причинят някои поведенчески отклонения. Тези държания, които се развиват при дивите животни, с цел да им оказват помощ да оцелеят, разрешават на котките да запазят нужната сила, с цел да се излекуват. Треската се бори с заболяванията, като подтиква имунната система и забавя растежа на бактерии и вируси.

 котка с температура при ветеринар

Симптомите, че котката ви има температура, могат да включват загуба на вкус, меланхолия, липса на сила, понижаване на приема на вода.

При тресчица котките престават да поддържат хигиената си както нормално. Може да се вижда леко трептене и забързано дишане. Котка може да прояви и други характерни признаци на заболяване като кихане, повръщане или диария.

Единственият метод да знаете сигурно, че вашата котка има тресчица, е да премерите температурата ѝ. Педиатричният ректален термометър е най-точният способ за премерване. Цифровият пластмасов термометър е по-безопасен от стъкления.

Дори и да не се наемете да измерите сами температурата на вашата котка, при най-малки подозрения, че любимецът ви има проблем, посетете ветеринарен доктор. Експертът може най-точно да премери котешката температура и да каже дали има проблем.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР