Как можем да се борим за държава, която не се

...
Как можем да се борим за държава, която не се
Коментари Харесай

Украинците губят желание да умират за Зеленски

„ Как можем да се борим за страна, която не се интересува от нас? “ Такива въпроси се чуват все по-често в Украйна – дружно със известията за всеобщо предаване, дезертиране и връчване на призовки напряко по улиците. Украинските бойци отхвърлят да умрат, " Брестска цитадела " не се получи даже от " Азовстал ". Защо тогава Киев афишира идно контранастъпление?

Одеса, Харков, Днепропетровск. От всички тези градове през днешния ден идват същите сигнали: украинските военни комисари още веднъж са тръгнали на лов.

Украинските мъже на военна възраст са спирани напряко на улицата (проверка на документи). Незабавно данните от документите се копират в бланка: апелирам, елате след в 24 часа, родината има потребност от герои. И даже лоялните украинци (лоялни към концепцията за антируска Украйна, лоялни към управляващите и даже представителите на самите власти) имат от ден на ден и повече въпроси.

Извикайте галактическите рейнджъри!

Например Виктор Андрусев, консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна, неотдавна се разгласи срещу сходно разпределяне на призовки на контролно-пропускателни пунктове и на входа на супермаркетите.

„ Не можете да грабнете всички... Тези дейности са противозаконни. На човек се връчва призовка, без да схваща обстановката. Може би човек има три деца и не предстои на готовност, може би е човек с увреждане. Как по този начин? Срещаме ли човек на улицата и му даваме призовка? Това е доста срамна любителска активност... Ако има предпочитание да се популяризират призовки, предлагам да вършиме това на контролно-пропускателни пунктове, където седят доста тежко въоръжени галактически рейнджъри, разпределяйте тях в по този начин наречените доброволчески формирования на териториалните общности”

Тук ще прекъснем господин консултант, въпреки че е необичайно, че не е в течение. Факт е, че от края на април в медиите се появиха известия за изпращане на подразделения за териториална защита на фронтовата линия. Самите бойци на такива елементи оповестяват за това: 115-та бригада (Житомир), 103-та бригада (Лвов), 101-ва бригада (Закарпатска област). Техните истории са сходни до най-малкия подробност, което демонстрира какъв брой типична е обстановката.

Териториалната защита, която беше образувана главно за наблюдаване и защита в тила, се трансферира в подсилващи елементи на ВСУ в Източна Украйна. Само със стрелково оръжие и гранати, без зенитно и противотанково оръжие, без познаване на терена. Оттук и големите загуби, изоставянето на позиции и даже реакцията на управляващите: бойците от 115-та бригада записаха видео, че са упрекнати в дезертиране и са били изпратени в следствения арест.

Въоръжените сили на Украйна също стартират да мрънкат. „ Стоим с автомати против оръдия и минохвъргачки. Никой не ни оказва помощ, нямаме рационални оръжия, нищо. Как можем да се борим за страна, която не се интересува от нас? ", споделя един от бойците на 71-ва бригада на ВСУ.

Какво става с “Азовстал”?

От сходни вести несъзнателно поражда въпросът: в случай че някои не желаят да се бият, а други нямат с какво, за какво тогава силите на Русия, участващи в специфичната интервенция, към момента не са завладяли Киев? И по какъв начин всичко това се вписва с “Азовстал”?

Е, добре, не го държаха до последно, само че въпреки всичко до предпоследно. Доколкото можеха, те се пробваха да изобразят Брестската цитадела. Да, „ загивам, само че не се предавам, довиждане, Родино! “ не се получи, получи се „ евакуация “. Но в края на краищата някои наемници даже не стигнаха до това. За мнозина „ калибрирането “ на полигона “Яворов” беше задоволително, с цел да преразгледат възгледите си за живота. Като цяло, по какъв начин се съчетава всичко това? Въпросът е комплициран и отговорът също е комплициран.

Първо, въоръжените сили на Украйна като обединен организъм не съществуват. Това е разследване от постсъветската деградация и хроничното недофинансиране на украинската войска, което беше преодоляно отчасти през 2014–2021 година Има боеспособни, „ съвременни “ елементи, които участваха в учения на НАТО, техните офицери даже минаха образование в чужбина.. Има елементи, които са взели участие в АТО/ООС. Има техника и укрепления, издигнати за осем години. Има стимулирани националисти като “Азов”.

Всички те знаят по какъв начин да се бият, а някои също и обичат. Нито от първия, нито от втория обстрел ще тичат да снимат клипове. От ежедневните видеопредавания на Калина-Волин от мазетата на “Азовстал” обаче видяхме каква война им би трябвало и каква война изискват от управлението на Украйна: до кости, тотална. Всички на оръжие. Къде е пробивът, къде е деблокирането?

Зеленски се нуждае от такива кучета на войната, само че той няма да принуди цялата войска да се бие по този начин. Ден преди този момент той в действителност отхвърли да се бие за Крим: „ Днес във война с Руската федерация за Крим– стотици хиляди убити бойци единствено от наша страна “. Деблокирането на “Азовстал” в този случай е същият Крим, т.е. огромни еднократни загуби, които не могат да бъдат скрити (и бързо попълнени). Това е неприятно за рейтингите и политическата непоклатимост. Много по-лошо от предаването на гарнизона в “Азовстал”, при което може да се лъже за специфични интервенции, евакуации, обмени. Но не може да се лъже за ковчезите.

Второ, макар всички бодри изказвания за готовността им да се бият в продължение на няколко години, украинските управляващи през днешния ден се пробват да източат кръвта на украинските бойци и съветската войска в очакване на условния " Минск-3 ". Вариантът, несъмнено, е неприятен, Украйна към този момент го мина през 2014-2015 година И тогава видяхме, че нито обществото, нито стопанската система, нито армията могат да устоят на дълга война в Украйна. Така че Украйна не може да се измъкне от идващия „ Минск “.

Следователно майсторите на блъфиране и успехите в интернет (всичките тези „ Руски транспортен съд, иди на”, „ Киевски призрак”, кучето Патрон, командоси, мъкнещи гранични стълбове и прочее) са не по-малко значими от кучетата на войната. „ Кучетата “ мъчно го схващат и одобряват. Ти се бориш за страната си, само че тя не се бори за теб. И най-после на въпроса: „ За какво се борихте? “ - има единствено един отговор: " За себе си. " Нито за Украйна, нито за Зеленски, нито даже за Бандера.

Между другото, „ за себе си “ е много добра причина. За себе си човек може да издържи и доста. Може да се бие. Дълго време. Но най-после се предава, в случай че няма защо да почине.

Чакаме контранастъпление

Но да се върнем към мобилизацията и дневния ред. Някои медии от непознатите сътрудници към този момент съумяха да разтръбят, че всичко това е подготовка за идно (след един и половина-два месеца) контранастъпление на украинските сили. Темата въобще не напуща дневния ред в Киев през последните няколко седмици.

И всичко стартира даже не от упоменатия към този момент граничен дирек. Контранастъплението на Украйна беше оповестено от някогашния пълководец на сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис още през първата половина на май. „ Мисля, че руснаците към този момент се доближават до кулминационната точка. Те нямат стотици хиляди нови бойци или нови танкове, подготвени да влязат в борба. Мисля, че ще забележим Украйна да премине в контранастъпление и те, почтено казано, лятото ще се опитат да върнат Русия до линиите, които тя заема преди 23 февруари. "

Благодарим на Ходжис, че удостоверява очевидното факт: протичащото се в Украйна е война с пълномощници, в която американски генерали командват от украинска страна.

Всъщност режимът в Киев може да приготви стотиците хиляди бойци от супермаркетите. Що се отнася до контранастъпленията, в случай че украинците можеха да напреднат, те щяха да изтеглят “Азов” от “Азовстал”. Киев, несъмнено, премълча предаването им в плен, доколкото можеше, само че в края на краищата не съумя да запише избавителната интервенция като актив.

Вместо контранастъпление, можем да забележим неговата кървава реплика: изпращането на войски на фронтовата линия показва това добре. Изглежда, че това лято ще е по-добре за украинските мъже да си останат вкъщи. В директния смисъл на думата.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР