Как могат да изглеждат решенията за по-голяма устойчивост в трафика

...
Как могат да изглеждат решенията за по-голяма устойчивост в трафика
Коментари Харесай

Пилотен екопроект на Mercedes-Benz Vans с eSprinter в Австрия

Как могат да наподобяват решенията за по-голяма резистентност в трафика за градски доставки на бъдещето? През август Mercedes-Benz Vans, дружно с Австрийските пощи, започнаха да тестват филтърната технология, създадена в съдействие с Mann+Hummel, в действителна употреба в Грац. За тази цел две транспортни средства от серията eSprinter от Австрийските пощи бяха оборудвани с усъвършенствани филтри за тънък прахуляк в предния модул.

Mercedes-Benz Vans оборудва два вана eSprinter на Австрийските пощи с усъвършенствани филтри за понижаване на излъчванията на тънък прахуляк. Пилотният план в Грац има за цел да се сътвори визия от действителната употреба и първите резултати от тестванията са планувани за края на 2022 година

Двата eSprinter са на път в центъра на Грац от август 2022 година Те извършват своите направления на седмична база, с цел да дефинират представителни стойности за концентрацията на тънък прахуляк благодарение на вградените датчици за тънък прахуляк. Проектът се поддържа от Института за енергийни и екологични технологии (IUTA) в Дуисбург.

Филтрите се ревизират постоянно на място от Mercedes-Benz Vans и експертите по пречистване Mann+Hummel. Инициативата на Австрийските пощи се вписва безпроблемно в интелигентната цялостна идея на града, наречена „ Зелен Грац “. От ноември 2021 година автопаркът на Австрийските пощи в Грац употребява единствено напълно електрически транспортни средства за доставка на пратки, писма, рекламна поща и печатни медии, тъй че това е без излъчвания на локално равнище.

По този метод ограниченията, подхванати от Австрийските пощи, спомагат за понижаване на излъчванията на CO2 и шума в града. Пилотният план има за цел да покаже по какъв начин тези триумфи могат да бъдат в допълнение усъвършенствани. До 2030 година Австрийските пощи желаят да доставят колета чисто електрически в цялата страна. От пролетта на тази година автопаркът се уголемява единствено с чисто електрически транспортни средства за доставка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР