Как лесно и ефективно да победим досадната пролетна умора:1. Постарайте

...
Как лесно и ефективно да победим досадната пролетна умора:1. Постарайте
Коментари Харесай

Как лесно и ефективно да победим досадната пролетна умора

Как елементарно и дейно да победим досадната пролетна отмалялост:

1. Постарайте се да си създадете график за пробуждане и лягане, който да спазвате даже и през почивните дни, като това ще направи акомодацията на тялото и мозъка ви към смяната по-лесно.

2. Пийте кафето си на слънце. Щом станете заран, даже още да е хладно, се увийте топло одеало и изпийте утринното си кафе на чист въздух. Естествената светлина и топлината от слънцето ще създадат прехода по-лесен.

3. Постарайте се да прекарвате, колкото се може повече време на открито и даже в случай че е допустимо, ходете до работа пешком и се връщайте пешком.

4. Подреждайте деня си и намалете напрежението оптимално. Правенето на график ще помогне да намалите напрежението. Графикът ще ви донесе и повече убеденост.

5. Яжте по график, въпреки всичко тялото ви се нуждае от 3 съществени хранения в деня, като е добре да има и дребни междинни. Питателна закуска, за обяд нещо топло и хранително и вечерята най-добре да е лека.

6. Хапвайте повече леки храни: плодове, зеленчуци, варива, ядки и семена. Рибата, морските блага и нетлъстите меса.

7. Не прекалявайте с кафето. Знаем, че когато обичаме кафе, денят просто няма по какъв начин да стартира без него, изключително във все по-топлите дни, наслаждавайки се на слънцето с чаша кафе. Но в случай че прекалите с тях, ще влошите признаците на пролетната отмалялост.

8. Задължителна е физическата интензивност, най-малко умерената. Кратки разходки, лек джогинг, пилатес или йога също са добър вид.

9. Намалете захарта и тежките мазни храни. Това кара равнищата на инсулин внезапно да се повишават и да спадат. А умората по този начин става по-осезателна.

10. Пробвайте контрастните душове, тъй като те подтикват кръвообращението. В началото промяната на температурата би трябвало да е по-лека, с цел да не шокирате тялото си. Но с времето ще откриете златната среда, ставайки по-смели.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР