Как , който дишаме, влияе на шанса за заразяване с

Как , който дишаме, влияе на шанса за заразяване с ...

Почистете спалнята, за да намалите риска от заразяване с коронавирус

Как , който дишаме, влияе на шанса за заразяване с коронавирус разказа пред радио Спутник алергологът и имунолог Владимир Болибок, съобщава БГНЕС.
Най-уязвими към заразяване с коронавируса са хората с белодробни проблеми. Коронавирусът атакува дихателната система, така че качеството на въздуха, който дишаме, влияе силно на риска от инфекция и тежестта на заболяването, каза Владимир Болибок. Преболедуването на всички респираторни заболявания става по-лесно, ако въздухът е наситен с кислород, обясни лекарят.

Спад в броя на заразените с коронавирус у нас, 90 души са починали за денонощие Спад в броя на заразените с коронавирус у нас, 90 души са починали за денонощие
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад и като абсолютно число, и като процент. 455 са новооткритите заразени за 21 януари,...
"Колкото по-високо е съдържанието на кислород във въздуха, който дишаме, толкова по-лесно ще бъде човекът да се справя с респираторни заболявания, включително с коронавирусната инфекция", каза Владимир Болибок. „Мръсният въздух увеличава податливостта към всички вирусни инфекции, като коронавирусът не прави изключение. Следователно трябва да се опитвате постоянно да осигурявате приток на чист въздух”, заяви Болибок.
Според него, особено внимание трябва да се обърне на помещенията, в които работим и спим – те трябва да са добре проветрени и старателно почистени от прах, защото прекарваме значителна част от деня в тях. "Там дишаме активно, затова на първо място трябва да почистим спалнята. Във всички останали помещения все пак сме будни и можем да контролираме състава и качеството на въздуха, а ако е необходимо, можем или да проветрим, или да напуснем стаята", обясни алергологът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com