Как изглеждат парите през погледа на децата?Какви биха били банкнотите

...
Как изглеждат парите през погледа на децата?Какви биха били банкнотите
Коментари Харесай

Изложба показва светът на парите през погледа на децата

Как наподобяват парите през погледа на децата?

Какви биха били банкнотите на бъдещето, в случай че бяха измислени от деца?

Кои исторически и модерни персони съгласно децата заслужават достойнството да бъдат сложени върху банкноти?

На тези въпроси дава отговор Изложбата " Моята паричка ", която показва над 350 плана на банкноти, взели участие в Националния конкурс за детска рисунка Моята паричка 2023.

Изложбата се организира в галерията за съвременно изкуство (София, пл. Света Неделя 7) и ще бъде публично открита на 3 юни от 11:00 часа, когато е и награждаването на спечелилите в състезанието. Експозицията ще бъде отворена до 15 юни с вход свободен.

Конкурсът Моята паричка е проведен от платформата за финансова просветеност The Little Chief и медията на модерната жена Mammi.bg като провокация към въображението на децата и към тяхното любознание във връзка с парите и тематиката за персоналните финанси. Провеждането му беше придружено от редица начинания в учебни заведения и локални общности, ориентирани към финансовата просветеност на децата.

679 деца от 94 обитаеми места се включиха в предизвикването да измислят личен дизайн на банкнота. Изложбата включва селекция от малко над половината от участващите планове. Сред тях има неповторими творения, подготвени да влязат в печатницата на Българска народна банка или ЕЦБ. Има значими послания, с които децата насочват вниманието ни към тематиките на идващото потомство и на утрешния ден. Има любопитни и ексцентрични хрумки и възприятие за комизъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР