Как изглежда Независимостта в очите на нидерландец, който от години

...
Как изглежда Независимостта в очите на нидерландец, който от години
Коментари Харесай

Българската независимост за един чужденец: Как Якоб Ван Бейлен стана общински съветник?

Как наподобява Независимостта в очите на нидерландец, който от години живее у нас, а неотдавна е и общински консултант във Велико Търново.

През 1967 година Якоб Ван Бейлен идва за първи път у нас. Пленен е от Родопите и Тракия, само че не остава задълго. Повратна точка в живота му се оказва 97-ма година.

Снимка: bTV
" Тук има илюстрация от един холандски вестник от януари 97. Първата страница в сериозен вестник, в който написа: Жена в българска носия води над 100 хиляди протестиращи към Народното събрание. Видях вестника и се шокирах. И споделям, но това не е жена в българска носия. Това е Янка Рупкина. И тогава споделям на моята директорка, трябват ми незабавно 2 седмици отмора, тъй като има другари в България и желая да видя по какъв начин са “, споделя Бейлен.

През 2011 година публично емигрира в България. Три години по-късно става гражданин на Велико Търново. Макар и пенсионер, поради отношението му към реда и природата Якоб попада в политиката.

Снимка: bTV

От април тази година чужденецът е и общински консултант. Описва се като сериозен член на партията и обединението.

В родината си Якоб Ван Бейлен се занимава с издателската активност на Народното събрание. У нас не може да се съгласи с разпоредбите за гласоподаване. Според него още в основата е заложен недостатък.

" В България има четири варианти - за, срещу, въздържал се и не дал своя вот. Ако погледнем по какъв начин е в Холандия да вземем за пример - въздържал се няма и не дал своя вот няма. Там всеки би трябвало да гласоподава и може да го направи единствено със „ за “ и „ срещу. ", изясни Бейлен.

Снимка: bTV

Вече е внесъл предложение в общинския съвет това да се случи и в локалния парламент. Въпреки че е уверен европеец, той твърдо стои зад тезата, че всяка страна членка на Европейски Съюз би трябвало да пази своята еднаквост.

В България нидерландецът инцидентно развил и колекционерска пристрастеност. Всичко почнало, когато тръгнал да подрежда къщата си в Котел, спомня си с усмивка чужденецът.

А Денят на независимостта тържествено ще посрещне за седма поредна година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР