Как хората ще изпратят децата си на училище тази година,

...
Как хората ще изпратят децата си на училище тази година,
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Как хората ще изпратят децата си на училище при тази скъпотия?

Как хората ще изпратят децата си на учебно заведение тази година, поради чудовищната и галопираща инфлация? Този въпрос задава претендентът за депутат на Съюз на демократичните сили от обединението ГЕРБ-СДС доц.д-р инж. Медиха Хамза на страницата си в обществената мрежа Facebook.

Тя конкретизира някои цени на конусмативи, пособия за учениците и други разноски, които множеството хора мъчно ще си разрешат, с цел да изпратят децата си на учебно заведение.

Ето какво написа претендентът за народен представител на страницата си:
Как хората ще изпратят децата си на учебно заведение тази година, поради чудовищната и галопираща инфлация? Наближава 15 септември и с изключение на детските трепети за среща с обичаните съученици, вълнението на първолаците за първия звънец, идват и " трепетите " на родителите, които би трябвало да оголят фамилния си бюджет с към 800 - 1000 лева, с цел да пуснат децата си на учебно заведение. А за учениците, които ще закупуват и учебниците, е напряко покруса. Като стартираме от една елементарна тетрадка, чиято цена е към този момент най-малко 2 лева за 60 л., едни акварелни бои 10 лева, пособия по образователна стратегия на МОН чиято цена варира сред 50 и 80 лева Около 100-140 лева костват консумативите, които са нужни на едно дете да стартира учебно заведение в начален стадий. За информация, предходната година тази цена бе към 65-70 лева Хората, с които се срещам са мощно уплашени, някои споделиха даже, че не са съумели да закупят всичко належащо за малчугана вкъщи и ще " купуват на части ". Помощта, която държавното управление отпуска като помощ за дете в първи клас до момента ненапълно покриваше дребна част от разноските на родителите, само че такава за идващите класове- няма. Но има зверска инфлация, която вгорчава другояче вълнуващият и хубав месец септември. Всички тези разноски са на прага на една предстоящо тежка зима. Политическата, геополитическата и икономическата рецесия смазаха българина, обезвериха го и го сложиха на колене в миг, в който той би трябвало да подготви детето си за учебно заведение. Но, както всички знаем, едно дете не желае единствено учебни принадлежности, то желае топлота и уют в дома, храна, медикаменти като се разболее и впрочем потребности, които хората уплашено разясняват, че преди е било мъчно, само че са успявали, до момента в който в този момент им е навъзможно да посрещнат. Изборът е нещо доста персонално, само че е значим за всички нас!   КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР