Как две места за паркиране пред детска ясла се оказа

...
Как две места за паркиране пред детска ясла се оказа
Коментари Харесай

Частни фирмени места пред детска ясла в Тракия възмутиха пловдивчани

Как две места за паркиране пред детска ясла се оказа служебни? С този въпрос към TrafficNews се обърна пловдивчанин, който живее наоколо до детска ясла " Приказка "  в ЖР Тракия.
Прочетете още
Класирането на дете в детски заведение е проблем, само че се оказва, че неволите не стопират до там. Карането на децата и оставянето им в институциите нормално се реализира от родителите по път за работа. За да се случи обаче би трябвало да има място, на което колите да бъдат паркиране. Предвид, че това придвижване става в ориентировъчни идентични часове за всички, паркирането, въпреки и за малко, в действителност се явява сериозен проблем. 

Поради тази причина пловдивчани се обърнаха към медията ни възмутени, че е позволено там две места в непосредствена непосредственост до входа на яслата да бъдат резервирани за компания. Още повече, че по-голямата част от региона е със скоби за местодомуващи, като по този начин местата за свободно прекъсване са лимитирани до най-малко. 

Наш кореспондент посети региона на детската ясла. Пред нея има към 16 места за свободно паркиране, като едвам две бяха свободни по време на нашето посещаване. Двете места на прилежащия тротоар на яслата са със длъжностен абонамент на компания " Динара ". Справка в Търговския указател демонстрира, че седалището на компанията е блокът против детската градина - бл. 203, вх. Б. Собственик пък е брачната половинка на зам.-кмета на Пловдив Величко Родопски - Диляна Родопска. 

Според локалните преди да стартира поголовното слагане на скоби в региона, проблем с паркирането не е съществувал. 

" Пиша ви с огромно отвращение и неразбиране по какъв начин е допустимо сходно нещо - община Пловдив да отдава чартърен на частни компании паркинга на детска ясла, до момента в който ние няма по какъв начин да паркираме и да оставим децата си на ясла? След като община Пловдив реши, че целия квартал към блокове 202, 203 ще бъде платена зона за паркиране (със скоби), ние, живущите, които не успяхме да се вредим за паркомясто към този момент се чудим на коя “полянка ” да паркираме и не тъй като сме някакви джигити, а тъй като създадохте проблем на място на което подобен нямаше. Днес с изненадах открих нещо още по-учудващо, едни от дребното останали без колчета паркинги - този до детска ясла “Приказка ” е стартират да се раздава на гаражни компании от квартала, с цел да могат да паркират на 5 метра от работното си място, за тяхно още по-голямо улеснение! Изпращам ви фотография от паркинга пред детската ясла с съответен въпрос, по какъв начин е допустимо общината да позволява това? И в случай че всичко е в реда на нещата, желая да ви попитам за цената на услугата, защото ще има още доста искащи да си платят! ", показва пловдивчанинът. 

Потръсихме за коментар и мнение и Община Пловдив, откъдето чакаме мнение.

А ето и цените за длъжностен абонамент: 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР