Как децата, които попадат в социални институции у нас, порастват

...
Как децата, които попадат в социални институции у нас, порастват
Коментари Харесай

В „bTV Репортерите“: Историята на двама младежи, израснали в социални институции

Как децата, които попадат в обществени институции у нас, порастват там, а по-късно ги напущат и имат живот и фантазии на открито?

В bTV Репортерите филмът „ Дългият път към дома “ споделя историята на двама младежи, израснали в обществени институции.

Снимка: bTV

„ Илиас Бараки и Елена Александрова живеят в преходно жилище в Горна Баня. Той идва от Афганистан. Историята си може да опише на прелестен български език. Сега са изправени пред значим интервал в живота си. От деца в институции, за които се грижи страната, в този момент би трябвало да създадат смелата крачка и да пристъпят в огромния живот “, изясни създателят Мария Цънцарова.

Снимка: bTV

„ Илиас е момче, което живее в България единствено без фамилията си и под грижата на институциите. Като човек, който стартира своя независим живот, ще се сблъска с доста компликации. Той дава отговор на две характерности, които в България не се одобряват добре – чужденец, емигрант и дете на институциите. Освен всичко друго той учи и работи. На прага на огромната смяна е “, добави водещата на „ Тази неделя “.

Снимка: bTV

„ В bTV Репортерите феновете ще видят описа на хората, които се грижат за девойките и момчетата в институциите. Държавата се е постарала да имат положителни условия за живот и да имат среда, близка до фамилната. На тях им би трябвало цялостната грижа и отношение като към самостоятелни човешки същества със личен път “, уточни Мария Цънцарова.

Снимка: bTV

„ Директорът на преходното жилище Александър Малински е разкрил хора, които основават в действителност топло отношение. Елена тази години е зрелостник. Погрижили са се за бала ѝ, с цел да се усеща и наподобява по метод, по който всички други девойки и момчета се. Подали са им ръка по пътя към това да намерят работа. Те имат хубава работа. Историята ми сподели, че живеем прекрасен живот. Аз имам голямото наслаждение да опиша тази история дружно с оператора Добромир Иванов и монтажиста Калояна Климентова. Моята задача е доста мъчно – просто не би трябвало да им преча, с цел да опишат тези младежи това, което имат “, сподели още Мария Цънцарова.

Снимка: bTV

Гледайте „ Дългият път към дома “ в „ bTV Репортерите “ в събота незабавно след централната емисия вести .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР