Как да върнем смисъла в училище – това е основната

...
Как да върнем смисъла в училище – това е основната
Коментари Харесай

Как да намалеят с 20% неизвинените отсъствия в клас

Как да върнем смисъла в учебно заведение – това е главната тематика на новия безвъзмезден онлайн справочник, основан от Център за приобщаващо обучение, който може да бъде свален гратис от интернет страницата на организацията.

Неговата цел е да поддържа учители и шефове да се оправят с непрекъснато растящата липса на мотивация на учениците да вървят на учебно заведение .

Наръчникът събира опита от междинната фаза на стратегия " Училището има смисъл ", която слага фокус върху връзката сред ученето и живота. Само за година в двете учебни заведения, в които се ползва програмата, се покачва мотивацията за учене на над 70% от включените деца и понижава броят на неизвинените отсъствия с 20% по отношение на миналата година.

Именно скъсаната връзка сред учебното заведение и живота се оказва един от основните проблеми пред българското обучение – децата не схващат по какъв начин това, което учат в клас, ще им е потребно за живота и надлежно губят интерес към учебното заведение.

Според национално представителното изследване на Център за приобщаващо обучение 30% от шестокласниците в България са в риск от отпадане от учебно заведение, а цели 45% от тях считат главните предмети като математика, история и естествени науки за изцяло безинтересни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР