Как да спра да анализирам прекалено? Може би сте се

...
Как да спра да анализирам прекалено? Може би сте се
Коментари Харесай

Как да спра да анализирам прекалено?

Как да спра да проучвам прекомерно?

Може би сте се питали дали сте уплашени, тъй като прекомерно анализирате протичащото се или прекомерно анализирате всичко, тъй като сте уплашени. Истината е, че и двете се случват редом, защото прекомерният разбор и стресът вървят дружно. По-конкретно, проучванията демонстрират, че има директна връзка сред двете, тъй като влизате в циничен кръг, където се фокусирате основно върху отрицателните страсти и неприятните последствия от вашите дейности.

Това автоматизирано основава безпокойствие и по-късно води до горест.

Продължителността на обсесивно-компулсивното разстройство е директно обвързвана с несъразмерния разбор на всичко станало ( “Нараних ли някого през днешния ден? Трябва да помисля какво споделих и на кого ”). При свръх разбор соматоморфното разстройство също се отключва. Това е разстройство, което постоянно включва повтарящи се (отрицателни) мисли, свързани с тялото ни, за външния ни тип ( “Натрупах 1,5 кг. Трябва да претегля всички калории, които одобрявам ”).

Когато позитивните послания имат отровен резултат

И най-после, прекомерният разбор на всичко евентуално ще докара до депресивни пътища, защото когато мислите за нещо и непрестанно се пробвате да намерите решение, не оставяте място за наслада. Интелектуалното прекарване стартира да лишава доста повече, в сравнение с ви дава.

Отрицателните последствия от несъразмерния разбор:

  • Губите съня си. Не метафорично, а действително.
  • Не сте толкоз ефикасни при взимане на решения.
  • Често сте изтощени.
  • Имате главоболие.
  • Дистанцирате се от приятелите и членовете на фамилията си

Как да измененията метода си на мислене?

Обсъдете намерено това, което ви визира

Прекомерният разбор се подхранва от догатките, които вършиме в мозъка си. Затова вместо да стигате до личните си заключения, питайте, слушайте, съобщавайте какво знаете в действителност за даден проблем. Само не забравяйте: с точния човек, по верния метод и в точното време.

Не отлагайте

Когато започнете да прекалявате с разбора, това евентуално значи, че отлагате действието си. Обикновено зад това отсрочване (и прекомерно анализиране) се крият разнообразни типове страхове. Признайте ги, анализирайте ги, приемете ги и се справете с тях.

Как да спра да проучвам прекомерно?
Разпознайте страстта

Обикновено в процеса на свръх анализиране доминира логиката на страстта. И по този начин, това, което би трябвало да извършите, е да разпознаете страстта си. Какво значи това? Признайте го, приемете го, назовете го и го споделете. Може да е по-трудно, в сравнение с наподобява. И може да ви помогне това да обогатите прочувствения си речник.

Да можеш да назоваваш страстите си дава голяма мощ

Как да спра да проучвам прекомерно?
“Нека дъждът си вали ”

Може би най-важното нещо, което би трябвало да извършите, е да се опитате да се откажете от контрола върху обстановката. Не можете да знаете всичко и сигурно не можете да контролирате всичко. Затова напомнете си, че каквото и да извършите, това няма да е краят на света.

И помнете: Всички имаме проблеми, които ни вълнуват, само че в 90% от случаите свръх анализирането не работи. Затова, отпуснете се малко повече по течението! Кой знае, това може да ви води на неподозирано хубави места.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР