Как да сме в мир със себе си?Всяка жена трябва

...
Как да сме в мир със себе си?Всяка жена трябва
Коментари Харесай

7 генерални правила, които всяка жена трябва да следва

Как да сме в мир със себе си?

Всяка жена би трябвало да се усеща специфична. Но от време на време животът ни кара да се усещаме непълноценни, несигурни в хубостта и в уменията си. Губим посоката си, лутаме се и търсим себе си, преминавайки като сенки през така и така късия си живот.

За да се чувствате добре, даже в сложните моменти, а и с цел да държите женското си самочувствие на висота, следвайте тези 7 елементарни правила и ще се почувствате надалеч по-уверени!

Усмихвайте се

Няма по-просто нещо от усмивката. Дори когато душата ни не се усмихва вътрешно, усмивката на лицето дава команда на мозъка да стартира да отделя хормони на щастието. Много по-лесно се понасят компликациите с усмивка на лицето.

В последна сметка, животът постоянно е по-лесен, когато някой ти се усмихне отсреща в тъмен ден!

Не се сравнявайте с другите

Страшно доста хора го вършат – съпоставят се с останалите, състезават се и това неизбежно води до отрицателни мисли, неприятна самокритика и страдащо самочувствие.

Някои считат, че съревнованието е потребно, тъй като по този начин се самоусъвършенстваме. Истината е, че всеки би трябвало да е благополучен от това, което е. Когато спрете да се сравнявате с другите ще осъзнаете какъв брой качества в действителност имате!

Не се интересувайте от мнението на другите

Данък „ публично мнение “ е един от най-тежките, плащани от мнозина. Когато прекомерно доста мислиш за това по какъв начин ще те одобряват другите, какво би трябвало да кажеш, с цел да бъдеш утвърден, по какъв начин би трябвало да си облечен, с цел да си харесван, доста елементарно губиш себе си.

Времето лекува

Знайте, че всяка болежка отшумява, без значение дали е физическа или прочувствена. Времето е най-мощното лекарство, което кара неприятните мемоари и прекарвания да избледняват. Накрая остава единствено чувството, че сме претърпели нещо неприятно, само че детайлностите си спомняме със усложнение.

Научете се да цените времето и лековитата му мощ.

Само вие имате надзор над щастието си

Колкото и да сме привикнали да мислим, че щастието зависи от хората към нас, работата ни, парите ни, здравето ни, в действителност ние сме тези, от които зависи насладата от живота.

Когато осъзнаем, че е нужно доста малко, с цел да сме щастливи ще разберем, че всичко останало губи смисъл и че само ние сме способни да си създадем позитивна настройка към живота.

Помирете се с предишното си

Не правете грешката да потъвате в предишното и да позволявате то да управлява сегашното. Помирете се с него, както се сбогувате с непосредствен, който си е отишъл от този свят. Миналите неточности, предишните думи, разочарования и взаимоотношения нямат значение. Важен е моментът тук и в този момент.

Просто продължете напред!

Не мислете чак толкоз

Колкото повече размишляваме над нещо, толкоз по-трудно, безнадеждно или непреодолимо наподобява то. Доверете се на инстинктите си. Бъдете спонтанни! Пък и никой не е споделил, че би трябвало да имате всички отговори. Понякога човек не знае какво да прави и не би трябвало да ви е позор да го признаете!

Инфо: Аз дамата

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР