Как да си направим самоанализ за вътрешно освобождаване от гнева.Често

...
Как да си направим самоанализ за вътрешно освобождаване от гнева.Често
Коментари Харесай

Чудото е просто смяна на гледната точка

Как да си създадем самоанализ за вътрешно освобождение от гнева.
Често пъти, когато чуваме думата „ знамение ”, ние мислим за нещо в действителност огромно, значимо и чудато, при което в мозъка ни изникват типични холивудски показа за група облаци в небето, преобразяваща се в ръка, спускаща се надолу, с цел да избави бебе от горяща кола в последния момент. Други биха споделили, че едно знамение включва превъзмогване на нелечимото и невъзможното, споделя Сюзън Бърнс.

Моето обичано определение за знамение е това на Мериън Уилямсън, цитиращо „ Курс по чудеса ”: тя твърди, че „ Чудо – това е смяната във усещането ”. Което значи, че щом променим насоката на мислите си от боязън към обич, нещата незабавно се трансформират и се случва знамение. Пол Ферини споделя, че постоянно сме единствено на една мисъл разстояние от това да се почувстваме още веднъж добре. Не смятате ли, че е мощен жест да контролирате сами положението на мозъка си и да решавате по какъв начин желаете да въздействат върху страстите ви?

Една от тайните на живота е, че

в случай че преживявате нещо, което не ви харесва, това значи, че вътрешно сте блокирани

и щом се освободите от пречката, в един момент всичко стартира да се променя и да си идва на мястото по един любящ, идеален метод. Най-често, по способи, които не сте очаквали, и, за благополучие, постоянно към по-добро…

Самоанализ за вътрешно освобождение след спор

Какво се случи преди малко?
Опишете индивида или събитието, по отношение на когото/което реагирахте преди малко.
Например някой, с който работите или с който имате връзка, ви подмята задявка, само че вие приемате, че ви атакува или ви злепоставя. Възможно е даже да му се ядосате и да му кажете да се маха. Това значи, че е допустимо да смятате, че хората съзнателно се пробват да ви злепоставят.

Сега отговорете на идващия въпрос:

Ето по какъв начин реагирах на дадената обстановка, събитие или човек:
Когато това се случи, се почувствах ядосан, печален, уплашен…
Сега, препрочетете това, което преди малко написахте. Опитайте се да погледнете обективно на случилото се.

Наистина ли е оправдана реакцията ви?
Защо? Или за какво не?
Защо провокира у вас страсти?
Какво се страхувахте, че може да се случи в тази обстановка?
Какво споделя това за вас?
Можете ли да се сетите за миг, в който сте почнали да смятате това за проблем?
Кога решихте, че това е вашата история?
Какъв избор ще извършите, с цел да измененията историята, която разказвате на себе си?
Ако това се случи още веднъж, по какъв начин бихте възприели събитието?
С какво може да е друга реакцията ви?

Сега помислете за случилото се.

Какво прекарване сътвори то за вас и за хората към вас?

Запишете това с фрази, започващи с „ Аз ”, което ще ви разреши да поемете отговорност.
Аз………………………………………………….
Аз………………………………………………….
Аз………………………………………………….
Историята, която сътворих за себе си, ме кара да се усещам:…

Най-добрият метод за вътрешно освобождение е

да идентифицирате казуса и по-късно да изготвите проект за смяна на това усещане или разбиране.

Щом извършите това, вие сте в положение да извършите оценка на страстите си и да разберете за какво, на първо място, са зародили те. След това можете да заместите тези страсти с такива, които ще ви правят по-добра работа. Може да изберете новите си убеждения и да ги поставите на място. Сега идва най-важната част – да прогоните остарялото разбиране. Кажете си:
Сега съм изпълнен с готовност, подготвен и ясно и дефинитивно предпочитам това остаряло разбиране да бъде изцяло и стопроцентово освободено. На негово място желая и позволявам следното усещане и имам вяра, че…

Сега си разрешавам да се почувствам…

Това е единствено началото и ви разрешава да преминете целия развой. Откривам, че неведнъж хората стартират да се вглеждат в себе си и да преценят какво е провокирало убежденията, криещи се зад техните прочувствени реакции, и това, което виждат, не им харесва. Те могат да отрекат повода и да откажат да се оправят с нея или да я трансформират.

Не ме разбирайте неправилно: не мисля, че би трябвало да преживеете още веднъж травматичните събития, само че в действителност е належащо да видите какво са провокирали те в живота ви и да поемете отговорността за сегашния си избор.

Не бъдете човек, който се обгръща в гнева или в тъгата, като в позната пелерина. Утехата, която тези минали тъжни събития ви дават, е неуместна и продължава да се отразява на бъдещето ви. Само като освободите обвързваните с предишното страсти, ще се почувствате свободен да продължите към това, което ви чака.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР