Как да сгънем салфетките за Коледа – не е нужно

...
Как да сгънем салфетките за Коледа – не е нужно
Коментари Харесай

Как да сгънем салфетките за Коледа по 3 интересни начина

Как да сгънем салфетките за Коледа – не е нужно да източвате кредитната си карта за извънредно скъпи неща. Или да прекарате цялостен уикенд, работейки върху украсяването на масата за Коледа. Има доста по-опростен метод за разкрасяване на мястото, където ще приемете вашите близки и другари в Коледната вечер.

Вместо да отрупате масата с голям брой комплекти чинии или тонове аксесоари за маса, добре сгънатите и завършени салфетки могат да оказват помощ нещата да наподобяват свежи всякога, когато подреждате масата. Това е в действителност елементарен метод да вдъхнете атмосфера на вашата Коледна вечеря.

Въпреки че някои от тези сгънати салфетки наподобяват в действителност комплицирани, истината е, че не е толкоз мъчно. След няколко опита ще научите метода. Дори е потребно да извършите някои неточности – тези неточности могат да ви оказват помощ да запомните и да овладеете верните придвижвания. И по този начин, да разгледаме кои са тези 3 метода за това по какъв начин да сгънем салфетките за Коледа:

Как да сгънем салфетките на роза

Тази красива цветна сгъвка е идеална за разнообразни мероприятия – от кръщенета, до балове и сватби. За още по-голям резултат можем да използваме разнородни салфетки с друг цвят, с цел да персонализираме сервирането на масата за всеки посетител. Да забележим стъпките на прегъване и правенене на роза от салфетка:

Снимка: pinterest.com
  • Сгънете салфетката на триъгълник и сгънете единия ъгъл диагонално към другия, с цел да оформите триъгълник.
  • Навийте салфетката към ъгъла от горната страна. Дъното на триъгълника би трябвало да е най-близо до вас. Започнете да навивате дъното на салфетката към върха. Дръжте навиването много плътно и изравнявайте салфетката с пръсти след всяко навиване. Спрете на към 5 см от върха.
  • Завъртете салфетката с един оборот и започнете да навивате на руло. Тоест би трябвало да получите нещо като колело.
  • Обърнете и подпъхнете края – откакто сте навили до върха, обърнете ролката на салфетката в профил, тъй че спиралата да е обърната към вас. Поставете издадената част от салфетката в долната част на рулото.
  • Издърпайте венчелистчетата – поставете салфетката със спиралата надолу. Трябва да има две секции от салфетката, които излизат от центъра на вашето руло. Издърпайте ги нагоре и на открито, до момента в който стартират да наподобяват като листенца на роза.
  • Обръщане и жанр – обърнете салфетката си, тъй че спиралата да е от горната страна, а листенцата да са изпод. Поставете розите от салфетки на всяко нужно място.

За още по-нагледно може да видите този клип:

Как да сгънете обувка за елфи от салфетки

На всеки празник от зимните празници може да употребява тези очарователни сгънати салфетки. Формата на обувката на елфите е носталгична и закачлива, да не приказваме, че наподобява комплицирана и ще зарадва и впечатли вашите посетители – и огромни и дребни! Да забележим стъпките на прегъване и правенене на обувка от горски дух от салфетка:

Снимка: instructables.com
  • Сгънете 1/3 от двете страни на салфетката във вътрешността към средата. След това я сгънете още един път на половина.
  • Сгънете страни и надолу – поставете единия пръст в центъра на салфетката, след което с другата ръка хванете едната страна на салфетката и я сгънете във вътрешността и надолу към вас. Тя би трябвало да направи триъгълна / трапецовидна форма. Повторете това от другата страна и би трябвало да имате салфетка с пет страни, която наподобява на къща.
  • Отново сгънете двете страни – това наподобява доста на изработката на аероплан от хартия. Сгънете всяка страна навътре; салфетката ще бъде във формата на триъгълник или вечнозелено дърво.
  • Сгънете дясната страна в лявата страна – вземете дясната страна на салфетката си и я сгънете в лявата. По принцип още един път сгъвате триъгълника на половина. В рамките на по-тесния триъгълник ще забележите обособена линия, която образува триъгълник в триъгълник.
  • Обърнете триъгълника на салфетката и повдигнете ъгъла – обърнете салфетката по този начин, че двете отворени страни да са в основата и отдясно на вашия триъгълник. След това подпъхнете долния триъгълник в основата. (Ако не разбрахте доста – погледнете видеото по-долу)
  • Изправете обувката и оформете по-добре, с цел да наподобява като обувка на горски дух. Накрая ви остава да поставите готовите салфетки върху всяка паница от красивия си празничен пейзаж!

За още по-нагледно, може да видите този клип: