Как да се набираме на лост правилно – набиранията са

...
Как да се набираме на лост правилно – набиранията са
Коментари Харесай

Как да се набираме на лост правилно – видео уроци и съвети

Как да се набираме на лост вярно – набиранията са едно от най-ефективните и сложни извършения за горната част на тялото. Тези извършения могат да оказват помощ на всеки новак да реализира страхотни резултати. Много постоянно пропущаме това упражнение, тъй като го считаме за прекомерно мъчно за осъществяване, като множеството начинаещи даже не си и помислят за повече от едно повтаряне.

Трудността на набиранията в действителност е сериозен индикатор за това какъв брой ефикасни са те.

Ако сме от хората, които мислим, че набирането е извънредно мъчно упражнение, тук ще ви потвърдим тъкмо противоположното. Следвайки верните стъпки, ще качим плавно мускулна маса, тренирайки с вярна техника. Така преодоляването на набиранията ще бъде повече от постижимо. Тези видео уроци ще ни помогнат  да ангажираме верните мускули и ще ни създадат по-силни, употребявайки техники за последователно придвижване ..

Готови? Да започваме с насоките за това по какъв начин да се набираме на лост вярно:

Започваме постепенно

За рационализиране на набиранията има редица стъпки, през които е належащо да преминем. От решаващо значение за сигурността и за мускулното развиване е преодоляването на всяко от посочените извършения за начинаещи, преди да включим ластични ленти със противодействие.

След като научим по какъв начин да ангажираме вярно мускулите си, то ще може да преминем и към асистираните набирания.

Фокусиране върху напредък

При упражнението набиране, методът на осъществяване е КЛЮЧОВ детайл.

Ще разгледаме 6 стъпки, които да следваме поредно. Фокусираме се върху ангажирането на мускулите на гърба и тези на корема във всяко от тези все по-трудни придвижвания, с цел да прекосяваме сполучливо към идващите стъпки.

Разчитането единствено на силата на ръцете за осъществяване на набиранията е една от най-честите неточности.  За да я избегнем, първите стъпки, които ще предприемем в предизвикването е основаване на “връзка сред съзнанието и тренирания мускул ”.

Едва откакто сполучливо стартираме да усещаме мускулите на гърба си, ще е време да преминем на последващо равнище.

Стъпка 1: Активно висене на лост

Първата стъпка в предизвикването е да увеличим силата на захвата ни. Ако задачата ни е 10 поредни повторения, то би трябвало да си подсигуряваме, че ръцете ни могат да устоят тежестта на тялото, до момента в който сме на лоста за набиране.

Започваме с “активно висене ”, с цел да подобрим захвата и да започнемда усещаме мускулите на гърба и коремните мускули.

Важно : Активното висене на лост за набиране е друго от пасивното висене. Трябва да сме сигурни, че ангажираме верните мускули, с цел да се повдигнем. Ето по какъв начин да го създадем:

  • Хващаме лоста по-широко от дистанцията на ширината на раменете, палците сочат един към друг;
  • Повдигаме краката си от пода, тъй че цялата тежест на тялото да виси;
  • Включваме лопатките и гърба, придърпвайки задната част на раменете си обратно и надолу;
  • Като ориентир, дистанцията сред ушите и раменете би трябвало да се усилва при интензивно висене;
  • Опитваме да осъществим 3 серии по 20 секунди.

Стъпка 2: Пасивно към интензивно висене на лост