Как да приемаме куркума за максимум ефект – куркумата е

...
Как да приемаме куркума за максимум ефект – куркумата е
Коментари Харесай

Как да приемаме куркума за максимум ефект и ползите за здравето

Как да одобряваме куркума за най-много резултат куркумата е известна като суперхрана и всичко това с помощта на мощната си дейна съставна част – куркумин . Куркуминът е това, което придава на куркумата жълтия цвят, както и противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на куркумата .

Многобройни научни проучвания демонстрират, че куркуминът има мощни противовъзпалителни свойства , които са сходни на фармацевтичните медикаменти като хидрокортизон , само че без нездравословните странични резултати. Доказано е, че куркумата лекува артрит , метаболитен синдром , болежка и даже дегенеративни очни положения .

Ето още информация за многочислените изгоди на куркумата за здравето .

1. Мощни противовъзпалителни резултати

Куркумата е известна със способността си да понижава възпалението в тялото. Тя работи посредством изчистване на другите форми на свободните радикали, в това число реактивни кислородни и азотни типове.

Куркуминът също по този начин оказва помощ да модулирате интензивността на детоксикиращите ензими на вашето тяло. Това играе съществена роля за понижаване на възпалението, защото възпалителните кафези ‘ освобождават ’ доста реактивни типове на мястото на възпалението. Този развой води до оксидативен стрес и затова до инфектиране.

Куркуминът може също по този начин да увеличи равнищата на антиоксиданти в тялото ви, както демонстрира неотдавнашен последователен отчет за приема на добавки с куркума, съдържащи пречистени куркуминоиди. Стигна се до заключението, че куркуминът има мощен резултат върху всички равнища на оксидативен стрес в организма.

Тъй като възпалението е едно от отличителните белези на хроничните болести , куркумата има значими изгоди за доста хора, имащи мъчителни или възпалителни процеси в своето тяло.

2. Противогъбични и антимикробни

Куркумата може да бъде потребна за лекуване на гъбични или бактериални инфекции в тялото. Проучванията демонстрират, че куркуминът е съумял изцяло да инхибира растежа на Candida albicans , както и на няколко други гъбични варианта.

Доказано е даже, че куркуминът предотвратява прилепването на Candida към човешките кафези по-ефективно от комерсиалното противогъбично лекарство “ Флуконазол “.

Друго изследване откри, че потреблението на аскорбинова киселина дружно с куркумин усилва нейните противогъбични резултати до 10 пъти. Това допуска, че приемането на куркумин и на витамин С може да помогне за унищожаването на гъбични инфекции доста по-бързо.

Куркумата даже се употребява като антибактериално средство за предотвратяване на храната, с помощта на способността си да нахлува в клетката на даден бактериален тип и да я отстрани от вътрешната страна. Установено е, че използването на формули с куркума върху повърхности за подготвяне на храна, като дъски за рязане, ножове и плотове, убива нездравословните бактерии.

3. Облекчава болката, породена от инфектиране

Противовъзпалителните свойства на куркумата могат да облекчат болката при възпалителни положения, като остеоартрит и ревматоиден артрит . Куркуминът работи посредством инхибиране на NF-KB, молекула, която управлява производството на възпалителни протеини в тялото ви, наречени цитокини . Това всъщност значи, че куркуминът може да „ изключи “ куп възпалителни молекули.

Всъщност кортикостероидите , които постоянно се предписват за лекуване на признаци на артрит , работят посредством инхибиране на NF-KB. Ново проучване демонстрира, че добавките с куркума могат да имат сходен резултат. Подобни проучвания демонстрират, че куркуминът може също да се насочи към характерни възпалителни кафези и да блокира някои типове ензими, които предизвикват инфектиране.

Проучвания с хора, страдащи от остеоартрит на коляното , откриха, че приемането на добавка куркуминоид всеки ден в продължение на шест седмици води до доста понижаване на болката. Физическата функционалност на участниците също се усъвършенства доста. Също по този начин, техният систематичен оксидативен стрес се усъвършенства.

Изследователите допускат, че това се дължи на куркуминоидите , осигуряващи мощни местни противовъзпалителни резултати. Изглежда, че приемането на типов дестилат от куркума в продължение на няколко седмици, може да бъде задоволително за понижаване на артритните признаци на болежка и инфектиране . Като даже може да обезпечи сходно облекчение като медикаментите ибупрофен и диклофенак .

4. Облекчава признаците на метаболитен синдром

Доказано е, че куркуминът оказва помощ за лекуването на проблемите, свързани с метаболитния синдром , в това число инсулинова сензитивност , струпване на мазнини, високо кръвно налягане , инфектиране и оксидативен стрес. Установено е също по този начин, че куркуминоидите в екстракта от куркума спомагат за понижаване на триглицеридите и неприятния холестерол , като в същото време покачват равнищата на „ положителния “ холестерол .

Изследователите тестваха резултатите на куркумата , като дадоха на група пациенти с метаболитен синдром 1 грам дестилат от куркума (с пиперин за подкрепяне на усвояването) в продължение на 8 седмици. Пациентите са имали доста усъвършенстване, в това число понижен общ LDL холестерол и по-висок HDL холестерол . Те също по този начин демонстрираха позитивни промени в серумните липиди и равнищата на глюкоза, както и понижено инфектиране.

Авторите заключават, че куркумата е естествено, безвредно и дейно лекуване за възстановяване на здравето на хората с метаболитен синдром, основно посредством понижаване на възпалението и оксидативния стрес.

5. Подобрява сърдечно-съдовото здраве

Куркуминът може да спомогне за обръщането на доста фактори, участващи в прогресията на сърдечните болести , като се усъвършенства лигавицата на кръвоносните съдове, известна като ендотел. Ендотелната дисфункция е главен мотор на сърдечните болести, защото взе участие в регулирането на кръвното налягане и съсирването на кръвта .

Няколко изследвания в този момент демонстрират, че куркуминът може да бъде от огромна изгода за ендотелната функционалност . Някои данни сочат, че добавките с куркумин могат да обезпечат сходни изгоди с лекарството Аторвастатин , до момента в който други изследвания демонстрират, че може да бъде толкоз ефикасен, колкото упражненията. Куркуминът също по този начин понижава както възпалението, по този начин и окисляването, които са главните виновници за сърдечните болести и дисфункцията.

Проучване, включващо хора подложени на интервенция за байпас на коронарните артерии, откри, че приемането на куркумин преди и след интервенцията понижава риска от още един инфаркт с 65% .

6. Може да забави резултатите от стареенето

Въпреки че няма вероятен метод за „ прекъсване “ на стареенето на тялото, може да е допустимо да се забавят отрицателните му резултати. Антиоксидантните свойства на куркумата могат да бъдат значимо средство за понижаване на натрупването на молекулярни увреждания и окисляване през целия живот.

Като мощен антиоксидант и противовъзпалително средство , куркуминът може да забави стареенето. Той покачва равнището на антиоксидантните ензими в тялото ви, като в същото време отстранява свободните радикали, които предизвикват оксидативен стрес.

Той също по този начин оказва помощ за попречване на тези свободни радикали да причинят липидна пероксидация – окисляването на мазнините в клетъчната мембрана, което води до гибел на клетката.

Как да одобряваме куркума за най-много резултат

Ето няколко подобаващи метода, по които можете да приемате куркума , с цел да увеличите оптимално нейните изгоди за здравето .

Златно мляко

Добавете кокосово мляко , бадемово мляко , смляна куркума , надробен джинджифил , канелена пръчица , кокосово масло , черен пипер и щипка стевия в дребна тенджера.

Разбъркайте, с цел да комбинирате добре всички съставки, по-късно поставете на сдържан огън. Загрейте до горещо на досег, само че не да кипва, като непрестанно се разбърква. Това би трябвало да отнеме към четири минути.

Махнете тенджерката от огъня. Ако е належащо, коригирайте усета с повече куркума или джинджифил, за по-голяма активност или повече подсладител. Сервирайте незабавно. Тази рецепта би трябвало да е задоволителна за две чаши. Можете да съхранявате останалото количество в хладилника за 2-3 дни, като притопляте на котлона преди консумация.

Може да видите и друга рецепта за златно мляко!

Идеалната добавка към вашите ястия

Куркумата постоянно се прибавя към къри, както за усет, по този начин и за цвят. Ето няколко образеца за вкусни предписания, които включват куркума :

Пълнени картофи с яйца сирене лук и куркума

Пикантни картофки във фолио с куркума

Свински ребърца с мед горчица и куркума на фурна

Тоник с куркума

Добавете куркума , джинджифил , лимонен сок и настъргана лимонова кора , подсладител , черен пипер и филтрирана вода в дребна тенджера. Оставете да къкри (не да ври!) на сдържан до средно-силен огън за към 3 минути. Изключете котлона и изсипете тоника през дребна цедилка в две чаши.

Ако тоникът е прекомерно мощен, разредете с повече гореща или топла вода. Може да се съхранява в ледник до 2-3 дни. Притоплете на котлона преди консумация.

Добавки с куркума

Ако желаете да вземате куркума като добавка , потърсете първокласен артикул, който включва биоперин . Биоперинът е съединяване от черен пипер, което усилва успеваемостта на куркумина .

Също по този начин е значимо да изберете добавка, която е стандартизирана до 95% куркуминоиди . Това значи, че ще обезпечи мощно съсредоточена доза куркуминоиди .

Внимавайте за добавки с куркума, които настояват, че са дестилат от куркума, само че съдържат единствено малко количество дестилат от куркума.

Куркума с пчелен мед

В 1 кг буркан чист пчелен мед прибавяме 100 грама куркума . Разбъркваме доста добре. Вземаме по 1 супена лъжица от тази примес преди закуска всеки ден. Това е като превантивна мярка. При простуда – вземаме 1/2 чаена лъжичка на всеки час през целия ден. На идващия ден понижаваме дозата на половина и одобряваме на всеки два часа.

Противопоказания на куркумата

Не се предлага приемът на куркума от хора, страдащи от болести на жлъчката, непроходимост на жлъчните пътища или приемащи медикаменти за разреждане на кръвта. Не се предлага да се дава на деца до 6 години /освен като фалшификация в храната/, на бременни дами или на кърмещи майки, с изключение на с експлицитното познание и единодушие на доктор. Не се предлага на хора, на които им следва планова хирургическа намеса и по-точно – интервенция. Не се предлага на хора, страдащи от диабет !

За край

Има многочислени изгоди за здравето от куркумата и всеки, който желае здравословна диета, би трябвало да обмисли включването й в проекта си за хранене. Както видяхме нагоре, благодарение на куркумата можем да премахнем извънредно доста на брой медикаменти и да имаме едно по-здраво тяло. Така приключваме нашата публикация за това по какъв начин да одобряваме куркума за най-много резултат.

Как да свалим високия холестерол – потребни препоръки

Как да свалим високия холестерол – холестеролът е восъчно, сходно на мазнини вещество, което се създава от черния дроб. Присъства и в храни от скотски генезис. Холестеролът поддържа доста съществени телесни функционалности, само че високите му равнища могат да доведат до здравословни проблеми. Според доста лекари и здравни институти, воденето на вреден метод на живот е…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР