Как да премахнем досадните топченца, образували се върху него? Много

...
Как да премахнем досадните топченца, образували се върху него? Много
Коментари Харесай

Най-простите начини, с които да запазим любимия си пуловер като нов!

Как да премахнем досадните топченца, образували се върху него?

Много постоянно върху обичаните ни облекла, колкото и да са скъпи те, се появяват досадните топченца, насъбиращи мъх и конци.

И в случай че не ви се отделят пари за особено устройство, което да ги отстранява, положителната остаряла самобръзначка идва на помощ.

Разгънете пуловера на гладка повърхнина и нежно започнете да прокарвате бръсначката по него, премахвайки топченцата, тъкмо като че ли бръснете.



Кога да перем пуловера?

Всички облекла стартират да губят цвета и формата си с течение на времето и изключително след всички изпирания, през които минава, по тази причина би трябвало да имате поради, че не е добре да ги перете прекомерно постоянно, изключително тези които са направени от вълна.

Ако пък се нацапате по пуловера, а той скоро е бил изпран, по-добре е да го изперете на ръка и то единствено петното, а не да го хвърлите незабавно в пералнята.

И е хубаво да изперете петното, колкото се може по-бързо, тъй като колкото повече остарее, толкоз по-трудно се отстранява.

Как да изперем пуловера вярно?

Използвайте мивката или леген със студена вода, сложете малко перилен препарат, най-добре за вълна, накиснете дрехата и оставете да постои половин час, а по-късно отново със студена вода го изперете.

Не използвайте за нищо на света гореща вода! Ако нямате специфичен препарат за вълна, можете да пробвате и с бебешки шампоан или даже с вашия.
Ако пуловерът ви се е свил, направете това, с цел да го разширите
Често след пране пуловерите се свиват. Това се случва най-много при неверен избор на режим на пране и на използването на несъответствуващ перилен...
Прочети повече
Възможно е след прането, материята му да стане по-груба, по тази причина прибавете и малко омекотител, само че без да прекалявате.

Какво да вършим с към този момент изпрания пуловер?

След като го изперете, забравете за изстискването, увиването и дърпането му, тъй като това е най-бързия път към безспорното съсипване на пуловера.

Изцедете го напълно нежно, остранявайки водата, а след това го увийте в чиста забрадка, най-добре бяла, с цел да всмуква водата и го оставете добре обтегнат върху нея, във допустимо най-хубавата му форма, с цел да изсъхне по този начин.
5 трика, с чиято помощ пуловерът ви ще е като нов
За страдание даже скъпите пуловери може да не наподобяват добре след няколко пранета. Това не значи, че са некачествени, а че се грижи...
Прочети повече


Къде да съхранявате?

Пуловерите, изключително тези, направени от тежка плътна вълна, не е належащо да се окачват на окачалка, по-добре е да ги сгънете и да ги поставите в скрина. Ако въпреки всичко предпочитате дрехата да е на окачалка, то го направете по метода, по които е показано на долната фотография. Така пуловерът няма да се разтегне.

По-тежките и плътни пуловери не е нужно да стоят на окачалка, а може да се прегънат и сложат в скрина. Когато сезонът на мраз и пуловери е завършил, изперете обичаната дреха и го сложете в платнена торба или даже остаряла калъфка на възглавница и го приберете по този начин в дрешника за идната зима.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР