Как да пречистим въздуха у дома – сега ще разгледаме

...
Как да пречистим въздуха у дома – сега ще разгледаме
Коментари Харесай

Как да пречистим въздуха у дома – 10 красиви и полезни растения

Как да пречистим въздуха вкъщи – в този момент ще разгледаме 10 растения , които ще пречистят въздуха и ще ви оказват помощ да дишате по-добре вкъщи. Тези растения не са просто красиви, само че и са доста потребни. Онези буйни, изпълнени с растения интериори, които виждате на всички места в Instagram, не са просто хубав фон. Стайните растения в действителност могат да подобрят качеството на въздуха и да създадат пространството ви доста по-здравословно.

Изследванията разкриват все по-сериозните изгоди за здравето, които идват от декорирането на вашия дом с живи растения. Те предизвикват цялостното богатство, като покачват настроението ви и ви карат да се чувствате по-спокойни, а някои растения даже могат да отстраняват токсините от въздуха.

НАСА направи доста изследвания по какъв начин растенията могат да пречистват въздуха , до момента в който опитват какъв брой дълго хората могат да живеят в космоса. Проучването открива, че доста постоянно срещани типове стайни растения , са доста ефикасни при елиминирането на химикали като формалдехид (причинители на рак). Те се употребяват в някои строителни материали и при производството на някои домашен артикули. По-скорошно изследване, извършено през 2009 година от Американското сдружение за градинарство, откри също, че някои типове растения могат да отстраняват ЛОЗ (летливи органични замърсители, като бензол и трихлоретилен) от въздуха.

Ако основаването на здравословна вътрешна среда е вашата съществена цел, има съответни стайни растения, с които да подпомогнете пречистването на въздуха. От НАСА дефинират, че най-хубавите растения за премахване на токсините във въздуха се основават на четири разнообразни критерия: способността им да отстраняват химическите пари; какъв брой елементарно се отглеждат и поддържат; резистентност на заразяване с инсекти и скоростта им на транспирация (изпаряване на водата от листата на растенията).

Тук сме събрали 10 от най-хубавите стайни растения , които са се потвърдили че пречистват въздуха. Изберете и харесайте вашите стайни растения за филтриране на въздух и въведете малко зеленина във вашия дом. Как да пречистим въздуха вкъщи благодарение на 10 потребни и красиви растения?

1. Арека палма / Хризалидокарпус (Chrysalidocarpus Lutescens)

Това палмово растение вирее в светли пространства и е идеално за слагането му във всяка стая в дома ви. Това е привлекателно и буйно растящо стайно растение , което ще наподобява добре, до момента в който всмуква замърсителите от въздуха.

2. Хлорофитум / Зелена лилия (Chlorophytum comosum)

Растението хлорофитум е дейно за унищожаване на токсични субстанции от въздуха, а дивите дълги листа на растението паяк придават съвременен бохо-шик тип на всяко пространство.

3. Палма Рапис (Rhapis Excelsa)

Красивата и стилна палма Рапис е бавнорастящо растение, като това го прави и продължително стайно растение . То има голям брой стволове, сходни на бамбук и отстранява сполучливо токсините от нашия дом.

4. Фикус Еластика (Ficus Elastica)

Това тропическо дърво вирее на междинна до ярка непряка слънчева светлина. Също по този начин от време на време се назовава и каучуково растение, тъй като създава латексов сок, употребен в миналото за производството на каучук. Въпреки че наподобява малко като изкуствено, бъдете сигурни, че е същинско и ще помогне много да почистите въздуха в дома си.

5. Гузмания (Guzmania Lingulata) – по какъв начин да пречистим въздуха вкъщи

Лесно е да се грижите за това красиво растение . Гузмания е много стабилно на засушаване, макар че ще желаете да извършите всичко по силите си и да го отглеждате в най-хубави условия (за да може да поддържа прелестния си вид). Той вирее сполучливо във всякаква светлина – което го прави превъзходен вид за домакински офис или всяка стая без доста естествена светлина. Доказано е, че отстранява доста сполучливо всевъзможни замърсители от въздуха.

6. Драцена (Dracaena Deremensis)

Драцената е трайно стайно растение , което ще остане живо даже при едва осветяване на закрито. Така че в случай че имате едва осветлен апартамент, това може да е вашето универсално устройство за филтриране на въздуха . Нужно е единствено малко вода, когато почвата наподобява суха, с цел да поддържате въздуха в дома ви допустимо най-здравословен. Много скромно растение.

7. Бръшлян (Hedera Helix) – по какъв начин да пречистим въздуха вкъщи

Дългите и обилни лози на това растение основават поразителна украса във всеки дом. Може да извършите огромна зелена декорация, като поставите този бръшлян в окачена на високо саксия. То може свободно да се изкачва по стените и понижава много замърсяването на въздуха в помещението (дори и нездравословните алергени като плесен и гъбички).

8. Спатифилум (Spathiphyllum Wallisii)

Като супер известно растение пречистващо въздуха на закрито, красивият Спатифилум (Лилия на мира) е от една страна листно растение, а въпреки това нежно цвете. Въпреки че наподобява елегантно и нежно, растението е супер дейно, когато става въпрос за унищожаване на токсините от вкъщи ви.

9. Папрат Нефролепис (Nephrolepis Exaltata) – по какъв начин да пречистим въздуха вкъщи

Друго растение, което би изглеждало прелестно във висяща саксия или кацнало високо на рафт, където дебелите му листа могат да порастват на воля. Папрат Нефролепис е растение, за което ще се грижим елементарно и в действителност вирее на закрито (за разлика от доста други растения). Просто изисква постоянно поливане и леко пулверизиране с вода понякога, до момента в който пречиства въздуха и покачва настроението ви.

10. Фикус Бенджамин (Ficus Benjamina)

Това съвършено като размер растение е отлично за всяко малко пространство, което се нуждае от разкрасяване. Въпреки че е превъзходен за всяка стая на закрито, нормално се отглежда навън, тъй че не забравяйте да му осигурите задоволително слънчева светлина и вода.

С развъждането на тези растения у дома, вие освен че ще имате естествен филтър за филтриране на въздуха, а също по този начин ще получите огромно задоволство и приятност от грижите за тези прелестни растения. Има огромна възможност да създадете една прелестна домашна конюнктура, в която сензитивно да намалите риска от, алергии, астми и други болести, свързани с дишането. Ще живеете в прелестна зелена конюнктура с чист и пресен въздух и ще намалите напрежението. Заслужава си напъните!

Най-често срещаните вредители на стайните растения – по какъв начин да се отървем

Най-често срещаните вредители на стайните растения – доста хора отглеждат красиви стайни растения у дома. Понякога обаче нашите растения стартират да се изтезават по някаква причина. Може да има доста аргументи за това. Една от аргументите е прекомерно многото слънце или пък неналичието на слънце. Може би дребното вода или пък прекомерно многото вода? Прекалено плътната…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР