Как да получите лихва по ипотека под средната в днешната икономика

...
След месеци на обнадеждаващи новини за инфлацията, доклад за юли
Коментари Харесай

След месеци на обнадеждаващи новини за инфлацията, доклад за юли показа, че тя отново се покачва, временно натискайки спирачките на по-широкия икономически оптимизъм. Този доклад идва на фона на най-високия референтен лихвен процент от 22 години и най-високите лихвени проценти по ипотечните кредити от 2000 г. насам. И прогнозата е неясна. Допълнителни повишения на лихвените проценти може да има по-късно тази година, тъй като Федералният резерв продължава да се бори за постигане на цел за ниво на инфлация от 2%.

В съчетание с по-ниските жилищни запаси, тези фактори оставиха много бъдещи купувачи на жилища встрани. При сегашния среден лихвен процент по ипотечните кредити около 7%, мнозина смятат, че сега не е най-доброто време за фиксиране на процент и закупуване на жилище. И докато необичайно ниските лихви от 2020 г. и 2021 г. е малко вероятно да се върнат скоро, все пак има някои стъпки, които купувачите могат да предприемат сега, за да си осигурят под средната ипотечна лихва.

Започнете, като проучите опциите си за ипотечен процент тук сега, за да видите за какво отговаряте.

Как да получите под средната лихва по ипотека в днешната икономика

Ето три неща, които купувачите могат да направят сега, за да си осигурят ипотека под средната ставка.

Точки за ипотека при покупка

Точките за ипотека действат като такса, която купувачите могат да платят на кредитора си, за да осигурят по-ниска ставка от тази, която биха получили без нея. Помислете за 7,00% с точки на днешния пазар и 7,25% без него. Таксата може да бъде платена предварително при затваряне или може да бъде включена в общата сума на кредита. Въпреки че допълнителната такса може да не е за предпочитане, особено сега, може да си струва за купувачи, търсещи възможно най-ниската цена.

Въпреки това, купувачите трябва да преценят числата, преди да се съгласят с точките. Може да не си струва, ако не планирате да живеете в дома достатъчно дълго, за да се изравните с допълнителните разходи. Също така може да не е ценно, ако планирате рефинансиране до процент, по-нисък от този, който може да бъде осигурен с добавянето на ипотечните точки. Говорете с кредитора си, за да прегледате внимателно плюсовете и минусите първо.

Проверете лихвите и условията тук сега, за да научите повече.

Помислете за ипотечен кредит с променлива лихва

Ипотеката с регулируем лихвен процент не е за всеки и много експерти биха препоръчали да се подхожда предпазливо към този вид ипотека. Но ако непосредствената цел е да получите по-ниска ипотечна лихва, това може да е един ефективен начин за постигането й.

Ипотеките с регулируем лихвен процент са това, което предполагат: процентът ще се коригира с времето. Така че купувачите могат временно да получат по-нисък лихвен процент от наличния в момента. Но този процент вероятно ще се повиши в бъдеще, в който момент купувачите ще останат да плащат повече - или ще бъдат принудени да рефинансират към фиксиран лихвен процент. Все пак може да си струва за онези, които искат да спестят възможно най-много пари от лихвите си в момента.

Пазарувайте за кредитори

Въпреки че банките и кредитните институции ще бъдат силно повлияни от Федералния резерв, не всички ще предлагат една и съща точна ставка на кредитополучателите. Някои ще бъдат по-високи, а други ще бъдат по-ниски от средните. Няма да разберете коя е най-ниската обаче, освен ако не пазарувате, за да сравните тарифи и условия.

Получете тарифи от поне три различни банки, за да ги сравните, и не забравяйте да проверите дребния шрифт, за да сте сигурни, че не компенсирате разликата с по-ниска тарифа, като плащате за нещо друго. Когато пазарувате от заемодатели, направете също така своята надлежна проверка, като ги попитате какви са техните лихвени проценти за ипотечни кредити с променлива лихва. И вижте какво можете да получите от всеки, ако сте готови да платите за ипотечни точки. Колкото повече проучвате, толкова по-добри са шансовете ви да си осигурите лихвен процент по ипотека под средния.

Започнете да проучвате вашите лихвени проценти и опции тук днес.

Долната линия

< p>Докато днешните лихви по ипотечните кредити не са толкова привлекателни, колкото бяха само преди няколко години, купувачите също не са напълно изгубени. Те все още могат да си осигурят лихва по ипотека под средната, като търсят заемодатели. Те могат да търсят ипотека с променлива лихва, която обикновено идва с по-ниски лихвени проценти (за начало). Освен това купувачите могат да проучат своите опции за ипотечни точки, които може да си струва да бъдат закупени за тези, които планират да останат в дома си достатъчно дълго, за да се изравнят с допълнителните разходи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР