Как да научите бебето си да спи през нощта, съветват

...
Как да научите бебето си да спи през нощта, съветват
Коментари Харесай

Как да научите бебето си да спи през нощта?

Как да научите бебето си да спи през нощта, поучават психолози. Съвсем естествено е, че през първите месеци сънят на бебето е доста сензитивен. Въпреки това, можете да му помогнете да спи по-добре. Разберете какво тъкмо би трябвало да извършите за това.

Всъщност, да спиш през нощта е доста образен израз. Така че напълно обикновено е децата да се разсънват няколко пъти през нощта. Ето за какво, не би трябвало да смятате такива деца за странни. Разбира се, доста родители биха желали децата им да спят цяла нощ. Всъщност, даже възрастните не могат да спят по този начин. Факт е, че човешкият цикъл на сън включва няколко събуждания. С други думи, разсънваме се и още веднъж заспиваме. Що се отнася до кърмачетата, те могат да спят по 17 часа дневно. Струва си да включим моментите на пробуждане тук. Това значи, че не би трябвало да учим бебетата да спят. Те доста добре знаят по какъв начин се прави!

Как да научите бебето си да спи през нощта?

Какво би трябвало да знаете за съня на децата?

 Как да научите бебето си да спи през нощта? Как да научите бебето си да спи през нощта?

Сънят е натурален развой на човешкия живот. Що се отнася до новородените, мозъците им са настроени на цикли на сън от 2-3 часа. Проблемът е, че откакто бебето се разсъни, то не може да заспи още веднъж. Така то стартира да плаче.

По време на бременност плодът прекарва по-голямата част от деня в сън. От друга страна, по това време той се храни през пъпната шнур. Когато се разсънва, чува ударите на сърцето и гласа на майка си. След това още веднъж заспива.

След раждането всичко се трансформира. С други думи, в този миг бебето в действителност се разсънва. И по този начин, новороденото се разсънва, плаче и още веднъж заспива след хранене. Бебетата прекарват по този начин целия ден. В рамките на 20 минути след кърмене млякото се усвоява. За приспособеното мляко е належащо повече време за мелене. С други думи, на бебето ще му трябват към 2 часа, с цел да ги усвои изцяло. След това то ще се разсъни, с цел да стартира още веднъж този цикъл.

 Как да научите бебето си да спи през нощта? Как да научите бебето си да спи през нощта?

По предписание през първите 2 месеца от живота на новороденото сънят му е бездънен. Но след 3-4 месеца става по-чувствителен. Това е моментът, когато бебето стартира да се разсънва постоянно. За страдание, това прави доста майки обект на упреци. Казват, че не са научили детето да спи през нощта. Всъщност, подобен сън е напълно естествен. Вашето бебе пораства и неговите цикли на сън се трансформират.

На 8 месеца сънят му към този момент включва 4 етапи на бавновълнов сън и 1 фаза на бърз сън. От друга страна, бебето към момента е доста надалеч от „ възрастния “ сън. Общата му дълготрайност и продължителността на всяка фаза са изцяло разнообразни.

Можем да кажем, че на 3 години децата към този момент спят като възрастни. Но едвам след към 5-6 години всички компликации изчезват изцяло. С други думи, едвам на тази възраст те съумяват да спят добре през нощта.

Какво можете да извършите, с цел да помогнете на бебето си да спи през нощта? Съвсем обикновено е родителите да си задават този въпрос. Те желаят да са сигурни, че вършат всичко както би трябвало. Така че, в случай че бебето не спи и плаче, родителите се съмняват дали всичко е наред. От друга страна, такава атмосфера на безпокойствие и раздразнителност се предава и на бебето. Това може да утежни още повече съня му.

 Как да научите бебето си да спи през нощта? Как да научите бебето си да спи през нощта?

Някои способи (например Естивил и Фербер) предлагат да оставите детето да плаче. Наистина, плачът е доста изтощителен. Затова рано или късно, детето ще остане изтощено и ще заспи. Помислете дали сте съгласни с този метод.

Според доктор Роуз Хоув, създател на известната книга „ Сън без сълзи “, оставянето на плачещо дете без контрол предизвиква сериозен прочувствен потрес. И по този начин, това предизвиква промени в хормоните, които са виновни за страстите. Детето схваща, че недоволствата му нямат смисъл. В последна сметка, никой няма да се приближи до него.

 Как да научите бебето си да спи през нощта? Как да научите бебето си да спи през нощта?

Педиатърът Карлос Гонзалес написа книгата „ Още целувки. Как да отглеждаме деца с обич “. Той счита, че детето се разсънва и плаче, с цел да притегли вниманието на майката. Затова то чака нейната помощ. Ако тя пристигна, бебето се научава да получава отговор на молбите си.

От друга страна, се счита, че родителите би трябвало да лимитират контактите с децата си. Казват, че прекалено много внимание може да „ скапе “ детето. Но напълно естествено е бебетата да се разсънват през нощта и да търсят разтуха, която да им помогне да заспят още веднъж.

Как да помогнете на вашето бебе?

Безсънните нощи и непрекъснатите събуждания могат да изтощят всяка майка. Ето за какво, е напълно обикновено, в случай че търсите решение, което да помогне на вашето бебе да заспи. Ако правилата ви на родителство се основават на почитание към детето, вие прелестно разбирате, че оставянето на бебето да плаче не е вид.

Основната рекомендация е да имате самообладание. Постепенно бебето ще развие циклите си на сън. Може да са ви разказвали за разнообразни способи, които са помогнали на други деца да спят по-добре. Не забравяйте, че всяко дете е самостоятелна персона. Следователно, не всички способи работят еднообразно за всички. Ежедневният контакт с вашето бебе ще ви подскаже какво тъкмо може да ви помогне.

От друга страна, коства си да обърнете внимание на някои препоръки, които ще ви оказват помощ да създадете спокойна атмосфера. Например:

Пригответе топла вана за вашето бебе преди лягане. Не би трябвало да поставяте ярки играчки в креватчето му – те разсънват вниманието на детето. Ако детето ви е над 2 години и към този момент гледа телевизия или играе с таблет, би трябвало да ограничите това развлечение до 1 час дневно. Твърде огромната отмалялост е спънка за съня. Ето за какво, се предлага детето да спи денем. Ако детето ви се опасява от тъмното, сложете го да спи на малко светлина. Контролирайте се, не се карайте и не наказвайте детето си поради неприятен сън. Поради това бебето може да свърже съня с наказване. Това надалеч не е най-хубавата концепция. Помагат и ритуалите преди лягане. Например, пеене на една и съща приспивна ария, четене на приказки или къс диалог.
 Как да научите бебето си да спи през нощта? Как да научите бебето си да спи през нощта?

Всяка майка сама взема решение какъв способ на развъждане на детето да следва. Ние обаче настояваме, че е доста значимо да се съблюдават циклите на сън и самостоятелните характерности на всяко дете. Така че би трябвало да разберете, че няма универсална формула за това по какъв начин да спите през нощта. Това, което работи за едно дете, може да не работи при друго.

Не забравяйте, че детето ви рано или късно, ще порасне. Наистина, в този момент се чувствате доста изтощени. От друга страна, вие имате опция да наблюдавате по какъв начин пораства и се развива вашето бебе.

Бъдете търпеливи! Днешният проблем ще изчезне, когато порасне. Тогава ще имате време да се наспите добре!

 Как да научите бебето си да спи през нощта?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР