Как да направим дизайнерска градина с чакъл и речен камък?

...
Как да направим дизайнерска градина с чакъл и речен камък?
Коментари Харесай

Как да направим дизайнерска градина с чакъл и речен камък

Как да създадем дизайнерска градина с трошляк и речен камък? Много хора се питат “ по какъв начин да създадем градината си райска ” или “ по какъв начин да създадем градината си красива “. Ето за какво в този момент ще разгледаме един сполучлив метод за построяването на красива градина и то с извънредно евтини материали, а точно трошляк и речен камък . Дори можем сами да съберем речен камък, с което ще създадем нашия план още по-евтин.

Изработката на красива дизайнерска градина с трошляк и речен камък е един от най-икономичните разновидности, с който можем да сътворим нещо в градината или вътрешния двор. Този външен план е елементарен за осъществяване, а дълготрайната му поддръжка е минимална, даже никаква. За доста малко пари и два-три дни работа за приблизително огромна повърхност, можете да имате изящен и превъзходен вътрешен двор или градина . Като може да комбинирате това нещо с построяването на пътека със стъпала , с хубав ъгъл за събиране на посетители или с построяването на хубав алпинеум да вземем за пример.

Подходящият трошляк за нашата градина може да бъде с размер 16/32 мм. Докато другите материали за оформяне на пътеки (бетон, бетонни павета и др.) са здрави и надеждни, то те са скъпи и по-трудни за работа. А всяко парче трошляк е закръглено и безпрепятствено, което го прави прелестно за вървене и по-малко склонно към срастване. Изключително продължително решение, като с него се работи доста бързо и елементарно. В композиция с едри речни камъни , ние ще сме в положение да създадем извънредно красиво място в нашата градина или вътрешен двор.

От какви материали и принадлежности имаме потребност?

За да изградим нашия предстоящ план ще се нуждаем най-много от следните неща:

  • Ролетка
  • Лопата
  • Кирка
  • Гребло
  • Ръчна количка
  • Чакъл 16/30 мм
  • Речни камъни (за бюрдюр)
  • Геотекстилно покритие за поставка и срещу бурени

И в този момент да забележим кои са главните стъпки, за това по какъв начин да създадем дизайнерска градина :

Избор на подобаващото място

Уверете се, че мястото в градината или задния двор ще бъде подобаващ за полагането на трошляк и речен камък . Стръмните места не са подобаващи за тази цел. Защото при един мощен дъжд, водата може елементарно да отмие чакъла. Трябва да изберем еднакъв сектор и по този начин ще си решим бъдещите главоболия.

Разкопаване и оформяне на мястото

С помощта на кирката и лопатата, изкопаваме част от горния пласт на почвата в градината. Премахваме растителността и оформяме бъдещото място, което ще насипем с трошляк . С помощта на греблото заравняваме повърхността, като леко утъпкваме.

Полагаме слой с дебелина към 10 см от чакъла . Изравняваме с противоположната част на греблото и поставяме от горната страна геотекстилното покритие . То има за цел да бъде като поставка на горния слой трошляк и да пречи да порастват бурени. Внимаваме краищата на геотекстилното покритие да обхване и ъглите.

Оформяне на площта с речните камъни

Започваме да редим речните камъни по края на изкопаното място. За да бъдат по-здраво вкопани, можем да ги захванем с бетон в основата. Трябва да подредим добре речните камъни , с цел да може откакто насипем горния пласт трошляк , да се получи добре завършено място.

Насипване на горния пласт трошляк

Започваме да пренасяме и насипваме повърхностния пласт трошляк благодарение на ръчната количка или благодарение на кофи. Работим постепенно и умерено, като внимаваме да не скъсаме геотекстилното покритие с крайници или с лопатата. Започваме от средата, в случай че мястото е по-голямо или от единия край, в случай че мястото е по-малко. Заравняваме с противоположната част на греблото.

Добавяме още трошляк , с цел да запълним оголените или хлътнали места. Продължаваме да прибавяме трошляк и да го разстиламе с греблото, до момента в който достигнем мечтаната визия. Изглаждаме за последно с греблото, тъй че повърхността да е равна. Можем да напръскаме повърхността с градинския маркуч, с цел да почистим чакъла . Вътрешният двор или градината са към този момент подготвени за прилагане.

Ето няколко хрумвания, с които да ви вдъхновим:

Как да създадем заслон в градината – хрумвания в фотоси!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР