Как да направим чешма на двора – всяка българска къща

...
Как да направим чешма на двора – всяка българска къща
Коментари Харесай

Как да направим чешма на двора или в градината – идеи в снимки

Как да създадем чешма на двора – всяка българска къща си има двор и чешма в двора или в градината. Но в случай че желаеме да създадем нова чешма и ни трябват хрумвания, в този момент ще разгледаме няколко забавни решения. Защото преди самото създаване, би трябвало да преценим всеки подробност и да помислим за оптималната функционалност и комфорт на новата чешма . Течащата вода в двора или градината е от изключителна значимост за всяко домакинство.

В предишното чешмата е имала единствено практично приложение – осигурявато на течаща вода за семейството. В наши дни, в актуалните домове, чешмите се явяват едно красиво оформление на екстериорното пространство. А с изключение на хубостта и удобството на самата чешма , ние би трябвало да помислим и за хубостта, удобството и функционалността на коритото или мивката под чешмата .

За това по какъв начин да създадем чешма на двора или в градината, ние имаме потребност от базови строителни и ВиК знания. Но не е нищо комплицирано да си създадем дворна или градинска чешма сами, без никаква външна помощ. За задачата би трябвало да можем да създадем следните неща:

1. Прокарване на водопровода за чистата вода и самото връзване на чешмата към водопровода

Тук ще имаме базови ВиК знания. Отделно от това ще се нуждаем от елементи (например фитинги, кранове и маркучи) и принадлежности, с които най-лесно да свържем нашата бъдеща чешма към съществуващия тръбопровод. Ако вършим нашата чешма на двора, ще ни бъде доста комфортно да използваме някаква към този момент съществуваща стена, за която да захванем маркуча и самата чешма . Ако занапред ще построяваме чешмата с коритото, то би трябвало първо да изградим самата структура и по-късно да захванем маркуча и чешмата. Нищо комплицирано, само че си има някои правила и тънкости, които би трябвало да съблюдаваме.

2. Самото създаване на коритото (мивката)

Това е доста значим стадий от построяването на чешма в двора или градината. Трябва да преценим размера и формата на мивката, която ще построяваме. Материалът за мивката (коритото) би трябвало да устоя на всевъзможни атмосферни въздействия, по тази причина би трябвало да преценим деликатно още първоначално какво ще употребяваме. Изборът на материал за коритото е изключително значим, поради въздействието на атмосферните условия от една страна и натовареността и честотата на прилагане, от друга.

Можем да изберем естествените материали, като камък или мрамор да вземем за пример. Те са отличен избор и са извънредно трайни във времето. Алтернатива са коритата, излети от бетон. Те освен са по-евтин вид, само че разрешават и доста благоприятни условия за естетично оформление. От бетон може да излеем каквато и да е форма за корито на дворна чешма , която след това може да се покрие с декоративна повърхнина – плочки, мозайка, и други Имаме всевъзможни разновидности, зависи от нашите цели и стремежи.

3. Прокарване на мръсния канал и неговото свързване към нашето корито (мивка)

На този стадий би трябвало да свържем коритото (мивката) на бъдещата ни градинска или дворна чешма към съществуваща тръба, която ще води водата в мръсния канал. Няма нищо комплицирано, просто би трябвало да закупим подобаващите елементи и тръби. Основният проблем тук е, че най-вероятно ще ни се наложи да копаем, с цел да достигнем до мръсния канал. А в случай, че използваме към този момент съществуваща тръба за мръсния канал, то тогава задачата ще ни се улесни извънредно доста.

Нека в този момент да разгледаме примерни хрумвания за градинска или дворна чешма:

Как да създадем чешма на двора от дърво

С помощта на дървени дъски, можем да създадем красива дворна чешма , като в същото време тя ще бъде и много функционална. Наличието на шкафчета и чекмеджета ще ни даде опция да сложим всевъзможни движимости вътре. Единствено би трябвало да обработим вярно дървото, с цел да се резервира допустимо най-дълго.!

Ето още хрумвания за градинска чешма от дърво :

Една мултифункционална градинска чешма
Тук можем да комбинираме чешма и барбекю в едно!
Тук можем да употребяваме дървени трупчета и една подготвена повърхност!

Как да създадем чешма на двора от остарелия долап

Идеи за дворна чешма от остарял долап

Тук можем да използваме остарелият и непотребен долап. С малко реорганизация и проспособяване, можем да създадем една сносно изглеждаща дворна чешма , която ще си има и лични шкафове. За още по-красив резултат, можем да използваме unicorn spit технологията , с цел да боядисаме остарелия долап. Ето още една концепция за дворна чешма от остарял долап.

Как да си създадем чешма на двора от дървени палети

С помощта на палети, можем да създадем доста евтини, а в това време красиви и функционални чешми на двора. Имаме потребност от малко въображение и можем да създадем каквото пожелаем. Това е много бърз и елементарен способ, като за задачата имаме потребност от подготвена мивка.

Как да създадем чешма на двора от железен варел

С помощта на железен варел, ние можем да създадем едно украшение в нашата градина или двор. Големият плюс на варела е, че доста елементарно можем да закрепим чешмата и мивката. Също по този начин това е много устойчив материал за външни условия.

Как да създадем хубав шадраван в градината

Как да си създадем градинска чешма от буре

И за край още малко идеи-микс за дворна чешма:

Как да вдъхнем нов живот на остарялата каруца – хрумвания в фотоси

Как да вдъхнем нов живот на остарялата каруца – светът е цялостен с хрумвания от старите и ненужни неща. Вместо да хвърлим на боклука нещо остаряло и непотребно, постоянно можем да му вдъхнем нов живот. А с това ще създадем нещо красиво с нашите ръце, на което ще се радват и нашите деца. И няма…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР