Как да накараме орхидеята да цъфти? Има редица ефективни начини за

...
Как да накараме орхидеята да цъфти?
Има редица ефективни начини за
Коментари Харесай

Ето няколко съвета как да “накарате” орхидеята да цъфти

Как да накараме орхидеята да цъфти?

Има редица ефикасни способи за стимулиране на цъфтежа:

1. “Осигурете мрачевина ”. Фаленопсисът със суха почва преместете в продължение на 5-6 дни на мрачно място, да вземем за пример в антерсол. След това я върнете назад и след три седмици ще се появят разклонения.

2. “Подсушете ”. Не поливайте орхидеята, до момента в който най-ниските листа не станат по-здрави. Тук е значимо да не се прекалява, с цел да не изсъхне изцяло растението. След това възобновете почвата (чрез потапяне в топла вода в продължение на 15 минути) и я подобрете с течен тор с по-голямо наличие на фосфор.

Тези начини са подобаващи за здрави растения с добра коренова система и здрави листа.

3. За сполучливото развъждане на орхидеята е належащо разликата сред нощната температура и дневната да не е повече от 4 ° С.

Например, в случай че дневната е + 20 ° C, тогава нощната не трябва да бъде по-ниска от + 16 ° C. При по-високи (ниски) съмнения сред дневната и нощната температура върху цветовете и листата на орхидеята стартират да се появяват сладки лепкави налепи. При температури от + 25 ° C до + 32 °C орхидеите интензивно усилват зелената маса (листа), само че не цъфтят доста. Ако вашият апартамент е доста топъл и няма съвсем никаква разлика сред дневните и нощните температури, тогава орхидеята ви ще цъфти рядко.

4. В допълнение към температурната разлика е належащо добре осветено място. За здравословен и несметен разцвет на орхидеята е належащо да й осигурите повече светлина, обаче би трябвало да следите за директните слънчеви лъчи които могат да изорят листата.

Идеалният вид – източен прозорец. Също по този начин се позволява горист прозорец на юг или запад.

Ако изискванията не са подобаващи, цветните пъпки няма да се появат. Опитайте се да спазвате разпоредбите за прибавяне на препарати – добавяйте съответните препарати във водата за поливане и настрана използвайте препарат за изпръскване на листната маса. И орхидеята обезателно ще цъфти!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР