Как да излекуваме бронхит – често се случва човек да

...
Как да излекуваме бронхит – често се случва човек да
Коментари Харесай

Как да излекуваме бронхит с домашно лечение – 3 изпитани рецепти

Как да излекуваме бронхит – постоянно се случва човек да не се усеща доста добре, да кашля малко, само че да се успокои, че това е просто банална простуда и нищо друго. Той просто се пробва да не обръща внимание. Но положението бързо се утежнява и “обикновената простуда ” се трансформира в изострен бронхит . И това към този момент е съществено.

Бронхитът е постоянно срещано респираторно заболяване, породено от вируси, бактерии, дразнители като пушек и други частици, които утежняват бронхите . Тези тръби доставят въздух от носа и устата към белите дробове.

Може да съумеете да лекувате острия бронхит независимо без здравно лекуване. При доста от аргументите признаците се усъвършенстват в границите на две седмици. Важно е да лекувате признаците си при първите им признаци, с цел да осигурите бързо възобновяване. С подобаващите грижи би трябвало да се възстановите бързо. Но в случай че бронхитът се утежни, потърсете лекарска помощ.

Традиционно лекуване на бронхит

Най-често хората лекуват бронхит със следните медикаменти:

  • аспирин (не приемайте аспирин, в случай че приемате други медикаменти за разреждане на кръвта)
  • ибупрофен
  • ацетаминофен (парацетамол)
  • отхрачващ сироп за кашлица
  • антибиотиците ще работят единствено в случай че бронхитът е породен от бактериална зараза

*Антибиотиците не са ефикасни против вируси или дразнещо инфектиране, тъй че нормално не се употребяват за лекуване на бронхит.

Симптоми на бронхит

Бронхитът предизвиква ненужно обособяване на слуз и стягане на дихателните пътища. Увеличеното количество храчки може да затрудни дишането и да аргументи упорита кашлица.

Кашлицата може да бъде съпроводена от следните признаци:

  • бяла или цветна слуз
  • стягане в гърдите
  • зной
  • тресчица
  • настинка
  • мускулни болки
  • задръстване на носа
  • отмалялост

Бронхитът постоянно идва, когато се лекувате от простуда или вирусна зараза.

Какво е продължителен бронхит

Хроничният бронхит поражда вследствие на поемане на дразнители на околната среда. Причина номер едно е пушенето . Може да развиете продължителен бронхит и при поемане на второстепенен пушек или нечист въздух.

Хроничният бронхит също може да бъде резултат от дълготрайно заболяване. Кърмачетата и възрастните хора са изключително предразположени към продължителен бронхит. Хроничният бронхит се среща постоянно и продължава минимум 3 месеца в годината. Това включва мокра кашлица за множеството дни от месеца.

Ако имате продължителен бронхит, ще ви е нужна здравна помощ от доктор или дихателен терапевт. Те ще ви оказват помощ да разработите проект за възстановяване на вашето положение. Важно е да се лекува хроничния бронхит, тъй като той ви прави уязвими за други здравословни затруднения.

Как да излекуваме бронхит с домашни средства

Възможно е да се лекува изострен бронхит вкъщи благодарение на естествени средства. Много от тези способи могат да обезпечат и спомагателни изгоди за здравето.

1. Лечение на бронхит с джинджифил

Джинджифилът има противовъзпалителен резултат против респираторните инфекции. Можете да вземете джинджифил по няколко метода:

  • Дъвчете сушен джинджифил.
  • Използвайте свеж джинджифил за подготвяне на чай.
  • Яжте го недопечен или го прибавете към храната.
  • Вземете го под формата на капсули съгласно напътствията.

Най-безопасно е да употребявате джинджифил в естествена форма, а не в капсули или добавки. Може да сте чувствителни към джинджифила, тъй че го приемайте в дребни количества, в случай че не сте привикнали. Яденето понякога на джинджифил е безвредно за всички, само че не приемайте джинджифил като добавка или лекарство, в случай че:

  • сте бременна или кърмите
  • имате диабет
  • имате сърдечни проблеми
  • имате някакъв тип кръвно заболяване

2. Лечение на бронхит с чесън

Чесънът има безчет лечебни свойства. Той дейно инхибира растежа на вируса на заразен бронхит. Това допуска, че чесънът може да се употребява като естествено средство за лекуване на бронхит.

Пресният чесън е най-хубавият вид в тази ситуация, само че в случай че не харесвате усета, можете да вземете чесън под формата на капсули. Винаги го приемайте в дребни количества, с цел да сте сигурни, че няма да разстрои стомаха ви.

3. Лечение на бронхит с куркума

Куркумата е фалшификация , която постоянно се употребява в индийските храни. Според изследване от 2011 година куркумата има повече противовъзпалителни резултати от джинджифила. Куркумата също по този начин покачва антиоксидантната интензивност. Това значи, че може да понижи дразненето и да ускори имунитета ви.

Как да приемате куркума за лекуване на бронхит:

  • Добавете куркума към салатите.
  • Смесете 1/2 чаена лъжичка куркума на прахуляк с 1 чаена лъжичка мед, с цел да извършите паста. Консумирайте пастата 1 до 3 пъти дневно, до момента в който признаците продължат.
  • Вземете куркума под формата на капсули съгласно напътствията.
  • Използвайте куркума за подготвяне на чай.

Използването на куркума като фалшификация в храната нормално е безвредно, в случай че не сте чувствителни. Не използвайте куркума като лекарство, в случай че имате:

  • стомашни проблеми
  • проблеми с жлъчния мехур
  • кървене или кръвни нарушавания
  • дефицит на желязо

Ако сте бременна или кърмите, не приемайте куркума в огромни количества.

4. Лечение на бронхит с пара

Парата оказва помощ за разграждането на слузта, тъй че можете да я изхвърлите по-лесно. Най-лесният метод да употребявате пара е във ваната или под душа. Направете душа си толкоз парещ, колкото можете да изтърпите, след което дишайте надълбоко през устата и носа си.

Горещата вода също по този начин ще помогне за разпределяне на мускулите, които може да са напрегнати от кашлицата. Можете също по този начин да посетите парната баня във фитнес зала или спа център, в случай че има такива наоколо и имате задоволително сила. Най-добре е да не се накисвате в гореща вана, в случай че се чувствате зле или имате дефицит на въздух.

Друг вид за дишане на пара включва слагане на гореща вода в купа, покриване на главата с забрадка и поемане на парата. Може да добавите 1-2 капки етерично масло от мента във водата, с цел да подпомогнете придвижването на слузта. Дишайте 2-3 минути.

5. Лечение на бронхит със солена вода

Гаргара със солена вода може да помогне за разграждане на слузта и понижаване на болката в гърлото. Разтворете чаена лъжичка сол в чаша топла вода. Отпийте дребни количества солена вода и направете гаргара в задната част на гърлото.

Не поглъщайте водата! Вместо това я изплюйте в мивката. Повтаряйте толкоз постоянно, колкото желаете. След това би трябвало да изплакнете устата си с чиста вода.

Как да вършим гаргара при болки в гърлото с подобаващите билки

Как да излекуваме бронхит с 3 изпитани предписания

Рецепта 1 – дафинов лист за бронхит

За да спрем кашлицата и да засилим имунитета , можем да си създадем сироп или чай от дафинов лист.

Как да създадем чая от дафинов лист? Вземаме 3 изсушени листа дафинов лист, които натрошаваме на дребни късчета. Слагаме ги в кафениче или чайник и сипваме 1 чаена чаша вода. Добавяме и резенче джинджифил. Слагаме на котлона. Когато заври, слагаме котлона на минимална степен и оставяме за 4-5 минути. Прецеждаме топлия чай и изчакваме леко да се охлади. Добавяме лъжичка пчелен мед и прясно изтискан сок от комат лимон, разбъркваме и пием.

Как да създадем сироп от дафинов лист? Вземаме 8 изсушени листа от дафинов лист. Слагаме ги в 200 мл вряща вода. Слагаме котлона на най-малко и похлупваме съда с капаче. Оставяме по този начин за 5-6 минути и прецеждаме през цедилка. Когато отварата се поохлади, прибавяме 6 с.л. пчелен мед. Разбъркваме до момента в който меда се разтвори. Добавяме сока на 1 прясно изстискан лимон. Пресипваме в чист стъклен буркан. Можем да комбинираме сиропа с 30 капки прополисова смес. Дневната доза за възрастни е по 2-3 с.л. дневно, а за деца – 4 с.л. Сиропът държим в ледник.

Рецепта 2 – девесил, жълт кантарион, мед и зехтин срещу бронхит

Имаме потребност от следните билки:

  • девесил – 3 супени лъжици (Това е доста добра билка, която прочиства кръвта също така. Самото име девесил приказва единствено за себе си – “девет сили ”.)
  • жълт кантарион – 1 супена лъжица

Смесваме билките и ги заливаме с 0.5 л вряща вода. Държим ги за към 30 минути на слаб котлон. Оставяме течността да се охлади и прецеждаме. Добавяме 5 с.л. пчелен мед и 2 с.л. затоплен зехтин. Разбъркваме и затваряме с похлупак съда, като го оставяме в ледник за 1-2 дни.

Вземаме по 1 чаена лъжица по 5 пъти дневно, 30 минути преди ястие. Правим процедурата за 14 дни, през които се освобождаваме от храчките и спомагаме за бързото възобновяване от бронхита и пневмонията.

Рецепта 3 – нишадър срещу бронхит и пневмония

Правим твърдо тесто от вода и брашно. Разточваме го като за мекици. Мажем с мед от едната страна и от горната страна поръсваме с нишадър на прахуляк (продава се в аптеките). Залепваме вечер на голо върху гърба и го прикрепяме с памучен плат, с цел да не падне или да се разтече. Сутрин го махаме.

Ако ще го употребяваме за нашите деца, можем да намажем кожата авансово с крем, с цел да не я раздразнителен. Това е много ефикасна рецепта!

Как да излекуваме бронхит – за край

За край ще кажем,че комбинацията от няколко метода ще ви подсигуряват в доста огромна степен бързото изцеление на бронхит или пневмония. Ако обаче нещата не се усъвършенстват в течение на времето, отидете на доктор и не си правете опити. За да намалите риска от заболяване в бъдеще, следвайте тези препоръки:

  • Избягвайте пушенето и средата в цигарен пушек.
  • Избягвайте нечиста околна среда.
  • Носете маска, в случай че сте изложени на замърсяване.
  • Укрепвайте имунитета си със здравословна диета .
  • Упражнявайте се най-малко 3 пъти седмично за най-малко 20 минути всякога.
  • Наспивайте се добре.
  • Измивайте ръцете си постоянно, с цел да предотвратите разпространяването на инфекцията.
  • Използвайте овлажнител и го почиствайте постоянно, като следвате напътствията на производителя.

Желаем ви триумф и бъдете здрави!

Как да почистим белия дроб от цигарения пушек и мръсния въздух

Как да почистим белия дроб – това се питаме от ден на ден и повече в днешно време. Изхвърляните от колите нездравословни изгорели газове, тютюневия пушек, финните прахови частици във въздуха – това са единствено част от нездравословните неща, които дишаме всеки ден. Можем ли да детоксикираме нашите дробове? Според експертите, да, несъмнено, че можем. Но…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР