Как да изгоним комарите от двора и да създадем условия

...
Как да изгоним комарите от двора и да създадем условия
Коментари Харесай

Как да изгоним комарите от двора – полезни съвети

Как да изгоним комарите от двора и да създадем условия за едно прелестно място за превозване със фамилията. Комарите съставляват риск за здравето на всички членове в фамилията. Болестите, пренасяни от комари , убиват към 1 милион души по света всяка година.

Най-често заболяванията, които се придвижват от комари са – малария, жълта тресчица, елефантиаза и западно-нилска тресчица. Така че си коства да поставим старания да направляваме комарите към къщата си и да понижим риска от захапване. Ето няколко съвета за битка с комарите в задния двор:

Как да прогоним и отблъснем комарите с натурални репеленти

Един от методите за прогонване на комарите е да се пръскаме с репеленти. За задачата можем да закупим от аптеката подобен репелент, а можем сами да създадем домакински репелент срещу комари :

Рецепта за спрей с лавандулово и чаено масло – смесваме 500 мл вода, 500 мл ябълков оцет , 30 капки лавандулово масло и 30 капки масло от чаено дърво. Слагаме сместа в разпръсквач и пръскаме към нас.

Рецепта за спрей с етерично масло от цитронела (лимонена трева) – слагаме 15 капки масло от цитронела в 1 чаша вода. Разбъркваме хубаво и прехвърляме течността в разпръсквач. Пръскаме към нас, даже може да напръскаме нашите облекла. Изключително дейно биологично решение за отбиване на комарите . Този спрей е ефикасен и при отбиване на кърлежи . Повече за това.

Рецепта за спрей с етерично масло от лавандула, евкалипт и мента – слагаме по 20 капки от трите типа етерични масла в 1 литър вода. Разбъркваме добре и пресипваме в разпръсквач. Пръскаме към нас. Също по този начин можем да смесим трите типа масла с едно базово масло (например масло от шипка) и да го употребяваме като домакински лосион срещу комари, с което да намажем оголените елементи на нашето тяло.

Как да премахнем комарите от двора и от у дома с ароматни свещи

Освен под формата на спрей репелент , можем да използваме етеричните масла , които прогонват комарите , и под формата на ароматни свещи . Можем да закупим подготвени свещи с растителни съставки, като на нас ще ни трябват следните типове:

  • ароматна свещ с цитронела
  • ароматна свещ с мента и евкалипт
  • ароматна свещ с лавандула
  • ароматна свещ с чаено дърво

Също по този начин можем да употребяваме изпарител за свещи и да капваме от ароматните етерични масла . С 2 изпарителя и 2 чаени свещи, можем да създадем идеалната вечер в задния двор – хем ще имаме ароматни и сантиментални свещи, хем няма да има комари .

Вода с течен сапун – по какъв начин да изгоним комарите от двора

Можем да понижим популацията от комари с слагане на паница със сапунена вода . Ако имаме храна навън, можем да държим комарите надалеч, като сложим паница с вода с малко сапун за чинии на дискретно място наоколо. Комарите ще бъдат привлечени от водоизточника и ще се заловен в капан в сапунените мехурчета и ще се удавят.

Как да изгоним комарите от двора с жълта светлина

Използвайте осветяване, което не притегля комари. Поставете жълти LED светлини към порти, прозорци и веранди. Комарите няма да приближат, в случай че светлината се получава от жълти LED лампи, лампи за комари или натриеви лампи.

Как да се борим с комарите като засадим подобаващите растения в градината

Винаги можем да в градината. А също по този начин можем да съвместим засаждането на тези билки и подправки с построяването на жив щит против комарите. За тази цел би трябвало да засадим и отгледаме растения, които ги отблъскват. А такива растения са:

  • чесън
  • лавандула
  • босилек
  • тагетис
  • невен
  • босилек
  • розмарин – когато вършим барбекю, сложете 2-3 връзки розмарин върху горещата скара – пушекът и миризмата няма да разрешат на нито един комар да се приближи до вашата къща и двор!
  • мента – наберете прясна мента и я окачете да се суши на букети на терасата или на барбекюто. Комарите ще избягат далеко!

Освен като засадени в градината и към къщата, ние можем да наберем от тези ароматни растения и да сложим във вази на масата в двора. Има доста огромна възможност да забравим по какъв начин наподобяват комарите . Допълнителен плюс: множеството от тези растения също се борят против мухи и други досадни инсекти, които вършат лятото да не е толкоз занимателно.

Лайм, лимон и подправки – последното оръжие срещу комари, което е извънредно дейно

Направете си красиви и ароматни мини вази с плуващи свещи, с които да посрещнете вашите посетители и с които да изгоните и последния комар наоколо до вашата къща. За задачата вземаме 2-3 буркана и слагаме по 2 резена лимон и лайм, 2-3 стръка розмарин, 4-5 пъпки карамфил и 6 капки евкалиптово етерично масло. Пълним с вода (почти до горе) и слагаме по една чаена свещ вътре. Палим свеща десетина минути преди да седнем извън. Има необикновен резултат срещу комари, а и това ще бъде извънредно красиво оформление за вечерта.

Сега към този момент ще знате по какъв начин да държите комарите надалеч от вас. Използвайте композиция от 2-3 метода, с цел да си гарантирате на 100%, че няма да се оплаквате от настъпление на комари. Успех!

Най-често срещаните вредители на стайните растения – по какъв начин да се отървем

Най-често срещаните вредители на стайните растения – доста хора отглеждат красиви стайни растения у дома. Понякога обаче нашите растения стартират да се изтезават по някаква причина. Може да има доста аргументи за това. Една от аргументите е прекомерно многото слънце или пък неналичието на слънце. Може би дребното вода или пък прекомерно многото вода? Прекалено плътната…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР