Как да изберем пресни и български продукти за Великден и

...
Как да изберем пресни и български продукти за Великден и
Коментари Харесай

Подготовка за Великден: На какви цени купуваме агнешко тази година

Как да изберем пресни и български артикули за Великден и дали ни чакат надути цени в комерсиалната мрежа? Агнешкото месо да вземем за пример няма да нараства и ще се предлага на миналогодишни цени. Това предвиждат животновъди и търговци. Седмица преди огромния християнски празник обаче купувачите са малко.

Снимка: btvnovinite.bg

Във фермата на Илия Димитров в пазарджишкото село Исперихово десетки агнета са подготвени за продажба. Животновъдът избира за поредна година да продава агнешко на частни лица за 7.50 лева на кг, вместо на търговците,които оферират ниска цена.

„ Агнешкото се изкупува като всяка година на безценица – 5-5.50 лева Търговци, кланици, при тия скъпи фуражи по какъв начин ще претърпяваме ние? Плюс това и с тази пандемия няма такова търсене тази година “, споделя Илия.

Съседът му – Ахмед Марколиев също се оплаква, че постоянните клиенти намалели. Сега е продал множеството животни на изкупвачи.

Снимка: btvnovinite.bg

Цената на агнешкото от фермата до магазина скача най-малко три пъти. В един от магазините в Пловдив се търгува за 16.50 лева Цената ще остане такава и за Великден, споделя шефът Трифон Симеонов: „ Продаваме сред 5 и 15 агнета дневно. Предната седмица получихме два дни агнешко – пробно по какъв начин ще тръгне. Цената беше 15 лева От тази седмица е 16.50 лева “.

Снимка: btvnovinite.bg

Към момента множеството клиенти се осведомят за цената на агнешкото и дали е родно произвеждане. Покупката оставят за идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР