Как да изберем най-подходящия модел климатик за дома и офиса?

...
Как да изберем най-подходящия модел климатик за дома и офиса?
Коментари Харесай

Как да изберем най-подходящия климатик за дома и офиса, според специалист

Как да изберем най-подходящия модел климатик за дома и офиса?

Трябва ли да се тормозим какъв брой ще ни коства да се охлаждаме на ток това лято?

Има ли модел, който освен ще ни разхлади през горещите месеци, само че и ще ни топли през зимата?

На всички тези въпроси през днешния ден в "Отговорът на експерта " дава отговор Димитър Стефанов, управител продажби на сегмент "Битова климатизация " на българското комерсиално посланичество на южнокорейския производител на битова техника LG Electronics.

Един от акцентите в диалога ни са растящите сметки за ток, поради високите цени на електрическата енергия. Потребителите си задават доста въпроси, свързани с избора на климатик, само че благодарение на господин Стефанов през днешния ден ще разберем по какъв начин да създадем най-хубавата покупка и дълготрайна инвестиция.

Г-н Стефанов, би трябвало ли да се тормозим да се охлаждаме с климатик през лятото, поради високите цени на тока?

- Сметките постоянно са с едно мислено, при хората, само че това, което би трябвало да създадем, с цел да не се тормозим, е да изберем енергоспестяващ климатик. Това са така наречен инверторни климатици. Близо 90 % от климатиците на пазара у нас са точно инверторни. Климатиците на LG разполагат с технология, която с изключение на, че е инверторна, е и доста ефикасна.

Ако вие желаете да се охлаждате и да имате ниски разноски, би трябвало да разполагате с технология, климатична, компресорна, която да го разрешава. Разходите за изстудяване са по-ниски от тези за отопление. Добре е, когато се купува климатик, да се гледа на нещата в вероятност. Уредът би трябвало да бъде добър както за изстудяване, по този начин и за отопление.



Какви са преимуществата на отоплението с климатик?

- Климатикът има преимуществото да бъде относително ниска инвестиция за отопление. Другият значим миг е комфортът, който ни дава уредът. Освен че наподобяват добре, климатиците на LG имат и доста функционален дизайн, съгласно потребителите ни. Предимствата са енерго-ефективно отопление и висока степен на комфорт.



Има ли специфичен климатик, усъвършенстван за изстудяване и надлежно за отопление?

- Идеята за климатичната техника е зародила тъкмо, тъй като хората са имали потребност от изстудяване. Т.е. да, има. От друга страна, в случай че един апарат е предопределен единствено за изстудяване, тогава инвестицията за него е по-ниска, а оттова и цената е по-ниска.

Ако обаче климатикът и за отопление, цената става по-висока, тъй като и инвестицията е по-висока. Комфортът и енергийната успеваемост също са доста значими. Затова моят съвет е хората да мислят в вероятност, когато избират климатик. В последните години тематиката за здравето и чистотата на въздуха, който дишаме, е все по-актуална.

Можем ли да бъдем спокойни в тази посока, когато се охлаждаме или отопляваме с климатик?

- Хората би трябвало да знаят, че когато се охлаждаме или отопляваме с климатик, размерът от въздух би трябвало да се превърти посредством вентилатора в климатика, където има топлообменна част. Топлият въздух се отделя в пространството, а студеният влиза в уреда.При този развой, наименуван конвекция, неизбежно, въздухът бива превъртан с по-висока скорост и ние неизбежно го вдишваме.

Затова е доста значимо климатиците, които използваме, и за отопление, и за изстудяване, да имат добра и надеждна филтрираща система. Това, което ние от LG предлагаме е не просто филтър, а цяла филтрираща система. Освен че въздухът би трябвало да бъде с избрана температура - ниска или висока, той би трябвало да бъде и със съответното качество, с ниско наличие на нездравословни частици. LG реализира това с помощта на няколко технологии. Поглеждайки климатика, вие ще видите освен температурата, която сте му задали, само че и моментното качество на въздуха - като стойности.



Напоследък все по-често чуваме за филтриране на въздуха с ултравиолетови лъчи?

- LG има два модела, които имат функционалността UV Nano. Благодарение на нея, вентилаторът на уреда се облъчва с ултравиолетови лъчи, което го почиства и стерилизира. Това ни подсигурява чисти вътрешни повърхности и надлежно чист въздух.

Как да разберем кой климатик е най-надежден?

- Изборът е сложен, поради обстоятелството, че няма по какъв начин да включите уреда в магазина и да усетите, да чуете по какъв начин работи. Ние обаче, като производител, даваме индустриална гаранция на нашите климатици. Това значи, че всеки един климатик LG има 10-годишна гаранция на компресора.

Освен това ние даваме 5-годишна цялостна гаранция на всички климатици LG - още веднъж от производителя. Това е още една доза сигурност за потребителите.



Благодарим на господин Стефанов за изчерпателната информация и препоръките. Надяваме се, че сме ви били потребни!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР