Как да избегнем дупките-убийци и къде проблемът с пътищата е

...
Как да избегнем дупките-убийци и къде проблемът с пътищата е
Коментари Харесай

„Чети етикета”: Как да избегнем дупките-убийци?

Как да избегнем дупките-убийци и къде казусът с пътищата е най-сериозен? Това е особено издание на рубриката „ Чети етикета” е по зрителски сигнали.

Снимки и видеа от рискови улични дупки получихме от цялата страна.

Един от фрапиращите случаи е този с пътя, свързващ с. Селска поляна с Маджарово. Дупките са повече от асфалта.

Трасето е толкоз неприятно, че търговците са отказали да доставят самун до селото, родителите пък към този момент не возят децата си на детска градина и се опасяват за учениците, които всеки ден пътуват по разрушения път.

Той е част от републиканската пътна мрежа, само че и тази година от Пътната организация не са планували ремонт.

Основният проблем е неналичието на пари в общините за поправки на пътищата, всяка година слагаме този въпрос пред държавните органи. Това разгласи кметът на Смолян Владимир Георгиев , който е и член на Управителния съвет на Сдружението на общините. Информация за рискови пътища идва от цялата страна и най-често е за пътищата към селата, посочи той.

Според инж. Емил Панчев от Съюз на българските автомобилисти изключително рискови са дупките по републиканската пътна мрежа, където скоростта е висока. Неговият съвет към водачите е да понижат скоростта, когато видят задаваща се дупка на пътя, и никога да не натискат спирачка, когато стигнат дупката, тъй като има заплаха колата да се обърне.

Дупките се и честа причина за злополуките, тъй като при опита да ги заобикалят вниманието на водачите е в дупката, а не в останалите участници в придвижването.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР