Как да избегнем болките в гърба, умората и професионалното прегаряне,

...
Как да избегнем болките в гърба, умората и професионалното прегаряне,
Коментари Харесай

Лесни начини да се чувстваме по-добре от 9 до 5

Как да избегнем болките в гърба, умората и професионалното прегаряне, когато прекарваме всеки ден в офиса сред 9 и 5?

Нормално е да желаеме да се усещаме по-добре на работното си място, даже в случай че не сме изцяло задоволени от работата си или не сме в съвършени връзки с сътрудниците си.
Още от Свободно време  s 18 сигурни знака, че се справяш по-добре с живота си в сравнение с си мислиш  изложба жена природа Вдъхновяващите думи на великия Орхан Памук  изложба История за мощ: да останеш сама, парализирана и с 4 деца, само че да откриеш любовта още веднъж  двойка пролет цветя На 11-ти септември имен ден имат най-силните имена...
Преди да помислим за смяна на специалността или да се примирим с отрицателните последствия от недружелюбната работна среда, може би е добре да потърсим способи за запазване на душевното ни успокоение и физическото здраве. Веднъж открием ли подобаващите за нас способи, които да ни оказват помощ да загърбим негативизма, провокиран от проблемите в работата, подобряването на здравословното ни положение ще е налице.

Първото предписание е рано заран при започване на работния ден да се събудим с усмивка. Дори да звучи малко неестествено или наивно, в случай че се опитаме да си го наложим първоначално, най-вероятно след 1-2 седмици ще усещаме прилив на позитивизъм и усмивката, дружно с положителното въодушевление, ще са първото нещо, което ще ни навестява рано заран.

Има и няколко изпитани физически извършения, правила за здравословен хранителен режим, както и значими ергономични правила, които ще ни оказват помощ да се усещаме добре през целия ден.
 Thinkstock
Ето и кои са те:

Сутрин

Да стартираме с упражненията. Поставете ръцете на гърдите си и вдишвайте 4 секунди, след това задръжте дъха си за 4 секунди, след което издишвайте за 4 секунди. Повтаряйте всичко това в продължение на 2 минути.

Правилното хранене заран е доста значимо при започване на деня. Започнете с изпиването на чаша топла вода с лимон преди първото ви утринно кафе или чай.

Преди започване на действителния работен ден, се уверете, че дисплеят на компютъра ви е на равнището на очите ви , а лактите ви, опрени в бюрото ви, няма да са прекомерно раздалечени по време на потреблението на клавиатурата.
 Thinkstock
Обед

Продължаваме с упражненията. Докато стоите, хванете с лявата си ръка лявата страна на бюрото си и поставете дясната ръка над главата си. После постепенно издишвайте, до момента в който се обръщате наляво. Задръжте в продължение на 6 вдишвания и по-късно отпуснете. Сменете ръцете и повторете цикъла 6 пъти.

За вашето душевно здраве и тонус, отделете 15 минути за разходка на открито, с цел да получите дневната си доза от витамин D.

Обядът ви е добре да бъде формиран от комплицирани въглехидрати и протеини, които ще ви дадат доста сила, като алена леща, киноа, плодови шейкове, сьомга и зеле.
 Thinkstock
Следобед

Изправете и разкрачете краката, тъй че ходилата ви да са на широчината на раменете ви. Вдишайте и се навеждайте от кръста, тъй че ръцете ви да допират ходилата ви. Правете това упражнение към 15 секунди. Повторете го 5 пъти.
 Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel Edna предлага Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel
Следобедното ви хранене по опция е добре да бъде с високо наличие на фибри и енергийни храни като хумус, орехи, ябълки с фъстъчено масло.

Да се погрижим и за душевното си здраве, като разтрием няколко капки ментово масло върху китките и зад ушите си. Гарантирано това ще ни ободри в края на работния ден и ще ни помогне да се фокусираме върху последните ни служебни задания.
 Thinkstock
В края на деня

Направете нещо, което в действителност обичате за към 10-15 минути, без да се разсейвате и да мислите за странични неща. Може да вземем за пример да послушате обичана музика или да прочетете една глава от последната книга, която ви е впечатлила.
 Thinkstock
Прочетете още:
5 лесни стъпки за по-успешни кариера и бизнес Кариера се прави цялостен живот, бебета – не Жената дефинира кариерата на мъжа 5 метода да премахнем негативната сила Сутрешните привички на сполучливите хора Оптимистични мисли за ухилен и по-добър старт на деня
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР