Как да боядисваме с unicorn spit технологията – тази нова

...
Как да боядисваме с unicorn spit технологията – тази нова
Коментари Харесай

Как да боядисваме с unicorn spit технологията нашите мебели

Как да боядисваме с unicorn spit технологията – тази нова технология е към този момент много известна на запад. С гел боите на unicorn spit, вие ще можете да извършите същински шедьоври от нови и остарели дървени мебели. Освен на дърво, може да употребявате unicorn spit гел боите върху всевъзможни материали – стъкло, метал, плат, камък, керамика, бетон, ламинат и други.

Какво е unicorn spit

UNICORN SPIT е багра, гел и съсредоточена глазура, и всичко това в един артикул. Създава бляскав, тримерен резултат върху доста разнообразни типове материали. С тези гел бои може да извършите неповторимо красиви нови и остарели мебели, да рисувате невероятни картини, да оцветявате стъклени произведения и така нататък Този артикул е основан на водна основа, като е нетоксичен и безвреден за потребление в закрити пространства.

Как да боядисваме дървесина с unicorn spit технологията

Стъпка 1 – Подготовка на материала

Има 2 метода да боядисаме всевъзможни произведения от дърво, без значение дали е ново или остаряло произведение. Първият метод е да обработим дървото с шкурка, а по-късно да нанесем unicorn spit гел боята . Вторият метод е да боядисаме авансово дървеното произведение с тебеширена багра , а по-късно да нанесем завършващо глазурено покритие с unicorn spit боята .

Стъпка 2 – накапване на unicorn spit боята

В тази стъпка идва занимателната част. За приемане на добър резултат за тази техника, би трябвало да използваме най-малко 3 разнообразни цветове от unicorn spit боите . Тук са употребявани цветовете Blue Thunder, Dragonsbelly, Zia Teal и Navajo Jewel. Изстискваме няколко капки от първия цвят от едната страна на дървото. Опитваме се да разпределим капките отмерено, само че не е нужно да са изцяло идентични. Запомнете – това е изкуство, а не инженерство!

След това размазваме всяка капка върху дървения плот. Можем да мажем с ръка, само че в случай че не желаем да се цапаме – използваме четка. В Unicorn spit техниката се употребява и много вода, с цел да се движим гладко по повърхността. Можем авансово да напръскаме леко плота с разпръсквач.

След като приключим с намазването на първия цвят от двете страни на плота, би трябвало да напрвим същото и с останалите цветове. Накапваме капките сред лентите от първия цвят. Размазваме и продължаваме с третия и четвъртия цвят.

Накапване на втория цвят

След четвъртият цвят, би трябвало да получим следната визия:

ВАЖНО – Ако цветовете ви стартират да се смесват прекалено много и наподобяват зацапани – спрете. Оставете всичко да изсъхне. След това се върнете и прибавете още цветове от горната страна на мястото, докъдето сте спрели. Правете това толкоз пъти, колкото е належащо, до момента в който не ви наподобява прелестно.

Накрая дооформяме с четка за боядисване и получаваме перфекната визия:

Стъпка 3 – запечатване на готовия план

Това също е значима стъпка, посредством която запечатваме нашето създание със запечатващ пласт. С намазването на 4 пласта полиуретанов лак за дърво реализираме 3D резултат на нашата багра. Вижте по какъв начин наподобява:

Старата маса е подготвена!

Как да боядисваме с unicorn spit технологията – различен способ

Можем да използваме unicorn spit гел боите и по по-лесен метод. Например в случай че имаме маса, която желаеме да боядисаме, можем да накапем линии в разнообразни цветове. Колкото повече цветови линии сложим, толкоз по-интересен резултат ще получим. След като сме подготвени с цветовите линии, покриваме масата с найлон и с ръка или валяк размазваме цялата маса. След като сме подготвени, махаме деликатно найлона и получаваме извънредно красива цветна маса.

Можем да комбинираме unicorn spit техниката с японският способ за запазване на дървесина шоу суги бан .

Тук може да видите клипче по какъв начин се прави.

Ето малко подготвени планове, направени по unicorn spit техниката , с които да ви вдъхновим за вашите бъдещи планове:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР