Как да бъде намалена черната статистика по пътищата? Въпросът отново

...
Как да бъде намалена черната статистика по пътищата? Въпросът отново
Коментари Харесай

В борбата срещу войната по пътищата

Как да бъде понижена черната статистика по пътищата? Въпросът още веднъж излезе на дневен ред след следващия тежък пътен случай с жертви. През нощта на неделя против понеделник шестима души починаха при преден удар на два автомобила на пътя Габрово - Казанлък . Шофьорът на едната кола е 18-годишен. Той имал брошура единствено от няколко месеца. По първична информация, точно той е отговорен за нещастието, откакто карал пийнал и с висока скорост.



„ Цялата система за надзор на пътя, всичко вършим малко на метода на напред. Имаме едно събитие и в този момент ще проверяваме школата, преди имахме събитие с рейсове – слагаме коланите.
Няма ли методичност, мъчно ще се получи ”, съобщи в ефира на проф. Румен Миланов , специалист по пътна сигурност.

„ Подходът на парче за жалост съществува ”, разяснява проф. Миланов за ограниченията, които се взимат сега.

„ Дайте да подредим йерархията на заплахите и да подходим с предварителна защита, санкции и надзор. Ако не го създадем това нещо, по този начин ще си приказваме ”, разяснява проф. Миланов.-->

Според него си заслужава внимание да се сложи и въпросът за часовете по кормуване. „ Трябва да се нормира вярно нужният размер от познания, които би трябвало да придобие младият лидер или този, който се образова. Да, ще е по-скъпо. Но не може да пуснем всеки на пътя ”, сподели проф. Миланов. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР