Как чрез новите технологии и взаимната помощ можем да спасим

...
Как чрез новите технологии и взаимната помощ можем да спасим
Коментари Харесай

Ново приложение изгражда мрежа за оказване на първа помощ

Как посредством новите технологии и взаимната помощ можем да спасим човешки животи? iHelp е приложение, което улеснява оказването на първа помощ при потърпевши. Тази година екипът на приложението поема самодейността " Пазители на сърца: Мисия учебни заведения ". 

``
реклама

" Посредством това мобилно приложение, ние се стремим да създадем национална мрежа за взаимопомощ. Можем да локализираме нуждаещия се от помощ, в случай че употребява приложението. Изпращаме сигнала му в радиус от 500 метра. Обучаваме хората по какъв начин да оказват първа помощ. Този курс лишава към час и половина, само че може да избави животи. Вече имаме 4000 консуматори. Нашият фокус са първите минути от случая – постоянно човек има доста малко време, с цел да бъде избавен ", изясни шефът на iHelp Христо Христов. 

В студиото на " България заран " той уточни, че половината им инструктори са настоящи лекари в незабавна помощ, а другата половина са дългогодишни инструктори по оказване на първа помощ. 

" Тази година влизаме в учебните заведения. Ще образоваме сред 14 и 19-годишни. Колкото по-рано повлияеш на един младеж, толкоз по-лесно той може да тръгне по верния път. Целта ни е да обучим 5 000 деца. Поли Генова поема самодейността да разпространява акцията. Министерството на образованието ни оказа помощ да достигнем до учебните заведения. Във всяко учебно заведение ще влезем в 2 часа на класа. В първия час ще разбираем както е iHelp. Във втория час на класа ще влязат медиците, които да образоват. Обучението е напълно процедура. Искрено имам вяра, че можем да изградим просвета за взаимопомощ в нашето общество ", означи гостът пред Bulgaria ON AIR.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР