Как българите да подкрепят почтените, когато мечтата им е като

...
Как българите да подкрепят почтените, когато мечтата им е като
Коментари Харесай

Как българите да подкрепят почтените, когато мечтата им е като на Бай Ганьо да отидат на работа в Солунската митница?

Как българите да поддържат почтените, когато фантазията им е като на Бай Ганьо да отидат на работа в Солунската митница? Това написа в собствен коментар Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

За да можем да се оттласнем от дъното, междинното КИ на народа ни би трябвало да се увеличи най-малко с десятка. Заедно с убеждението, че на простаците думата не би трябвало да се дава и макар насажданите от демокрацията правила, простаците би трябвало да бъдат оставяни отвън публичното внимание и изключително отвън политиката.

Липсата на сериозно мислене убива

В България има толкоз необикновено умни, образовани и културни хора, които пишат, вършат разбори, работят за положителното на народа. Но какъв брой ги четат? Колко от нас са способни да прочетат дълъг текст с разбор, който не е пошъл и безсрамен и не е абсурден? Малко сме. Залитания по врачки, оракули, медиуми, готвачки с публично мнение и пишман общественици и политици. Набедени за професори, учени и генерали и дипломати. Ниското КИ, съчетано с дивотия, неблагоприличие и цялостна некадърност за осмисляне на действителността, са изключително нездравословни за народа и страната ни. И тук, напълно скандално, ще посоча, че са нездравословни както и Поптодорова, и Дайнов и Дайновица, и Паси и Тагарев, по този начин и Костадинов, Ганев, Трифонов и други сходни.

Циркът не е равнище на обществото

Държавническото мислене и решения би трябвало да са подплатени със солидни познания, осмисляне на действителността, дарба да се плануват ходове напред и държавническо мислене – за страната, а не за персоналния пиар и его или пък дотация.

Има задоволително хора, от които можем да се учим и да желаеме да ни водят, тъй като са способни на това. Проблемът е, че простакът харесва единствено други простаци. А простаците, за жалост, са болшинство. А тези, които са способни, кардинално са възпитани и културни хора, които не желаят да падат на равнището на простаците. И по тази причина и не съумяват да концентрират задоволително социална поддръжка.

Например кой да поддържа един Григор Сарийски, проф. Мирчев, проф. Григорова, полк.Николай Марков, както и доста други, като в това време слушат концерт на Азис или някаква там с начална писмен знак Д в името, което по този начин и не запомних последните дни, когато я веят по медиите. Как българите да поддържат читавите, когато поставят пирони под гумите на съседите си, тъй като са паркирали на паркомястото им. Как българите да поддържат почтените, когато фантазията им е като на Бай Ганьо да отидат на работа в Солунската митница и да крадат и те?

Преди да тръгне нагоре, би трябвало да се погледнем взаимно

И да си кажем и истината и лъжата и това, което се случва. И ще завърша с думите на Апостола на свободата от 1871 година в писмо до Иван Кършовски: „ За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се изправим и все [за]едно да вървим, в случай че ще бъдем хора. “

Още отзиви четете в категорията Коментари 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР