Кафето ускорява работата на мозъка само в определено време от

...
Кафето ускорява работата на мозъка само в определено време от
Коментари Харесай

Идеалното време за кафе не е сутрин

Кафето форсира работата на мозъка единствено в несъмнено време от деня и това не са утринните часове, както е признато да се счита. Твърдението е на научният помощник от Института по висша нервна активност и неврофизиология към Руската академия на науките Татяна Блохина.

Цитираният от радио Sputnik академик декларира, че кафето не трябва да се пие най-малко първите два часа след събуждането. " Ако незабавно пием кафе, то нарушаваме естествения темп на организма, което може да докара до по-голяма изнемощялост на идващото утро. Кафе не трябва да се пие и седем часа преди лягане вечер. Така, че, в случай че вие се събуждате към седем сутринта и си лягате към среднощ, то прозорецът в който е желателно да пиете кафе е в рамките сред 9 и 17 часа ", споделя Блохина.

Преди време, напомня уеб страницата " Лента ру ", английският доктор Каран Радж във видеообръщение в обществените мрежи също прикани да не се пие кафе рано заран. По неговите думи индивидът се разсънва под въздействието на хормона кортизол, а кофеинът нарушавал естествените процеси в организма.

Според доктор Раджа, кафето не трябва да се пие на празен корем, незабавно след събуждането. Той също поучава да се изчака два часа, с цел да се изпие чашка кафе. Изчакайте до момента в който равнището на кортизола ви се намали. Тогава кофеинът ще работи доста по-ефективно ", споделя той.

По-рано тази година, напомня съветското издание, лекарят кардиолог и диетолог Асият Хамчирова предложи в горещите дни да се пие по-малко кафе, тъй като то има диуретично деяние и това в допълнение обезводняване е нежелателно в горещините, когато поддържането на водния баланс е от значимо значение. " Кафето води до обезводняване и заради това е желателно на всяка чаша кафе да се пие чаша вода ", приканва доктор Хачирова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР