Кафето от нахут, приготвено чрез смилане на този продукт, привлича

...
Кафето от нахут, приготвено чрез смилане на този продукт, привлича
Коментари Харесай

Кафето от нахут пленява със своя аромат

Кафето от нахут, приготвено посредством мелене на този артикул, притегля огромно внимание със своя мирис век след основаването си в град Бига в северозападната турска провинция Чанаккале.

Необичайната напитка навърши 100 години от основаването си в разгара на Първата международна война, когато вносът на кафе в Турция е в застой, споделя „ Хюриет “.

Век след кървавата война, този мирис се поддържа жив в заведенията в селските региони към Бига.

„ Датата на основаване на кафето е 1915 година, когато то не можеше да бъде внасяно. Нашите баби и дядовци почнали да пекат нахута за кафе и да го пият, с цел да не се лишават от това наслаждение “, споделя притежател на малко кафене, в което се предлага ароматната напитка.

„ Ние пренесохме традицията до през днешния ден “, прибавя той.

Чаша кафе с нахут, направено в кафенето, се продава за 2,5 турски лири (0,35 долара), а пакет от половин кг е 10 лири (1,40 долара).

Това кафе не съдържа нито грам кофеин, а на усет много се приближава до истинската напитка. Освен апетитен, нахутът е и много потребен за нашето здраве. В него се съдържат доста витамини, както и разнообразни потребни микро- и макроелементи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР