Кафето има много почитатели по цял свят. Милиони хора стават

...
Кафето има много почитатели по цял свят. Милиони хора стават
Коментари Харесай

Защо е опасно да пиете кафе на гладно?

Кафето има доста фенове по целия свят. Милиони хора стават заран и първото нещо, което вършат, е да си подготвят чаша черно ароматно кафе, с цел да се разсънят. Пиенето на кафе на празен корем обаче крие доста опасности за здравето.

Според скорошно проучване, " пиенето на кафе на гладно рано сутринта преди закуската усилва доста равнищата на кортизол в кръвта. Този хормон дава отговор за регулирането на имунния отговор, метаболизма и реакцията на напрежението ", изяснява лекар Никола Джорджевич пред rd.com.

Пикът на кортизола е точно рано заран. С придвижване на денонощието неговите равнища спадат. Ако заредите тялото си с кофеин на гладно тъкмо сега, в който този хормон е най-голям, подлагате организма си на още по-голям стрес.

Други проучвания демонстрират, че огромен % от хората пият кафе точно на гладно. Те са с нараснал риск от внезапни промени в настроението и допустима поява на разнообразни здравословни проблеми в дълготраен проект. Това е по този начин, тъй като кафето подтиква производството на киселини в стомаха, което вреди освен на неговата лигавица, само че и основава цялостна киселинна среда в организма. Високата киселинност на тялото от своя страна основава удобна основа за разнообразни възпалителни и ракови болести.

Пиенето на кафе на празен корем усилва стимулиращия резултат на кофеина, тъй като на процедура няма какво да се конкурира с него при усвояването. Съдържанието в цялостния корем оказва помощ за ограничение на производството на стомашна киселина.

Високите количества стомашна киселина нервират лигавицата на празния корем. Възможно е с времето да започнете да изпитвате парене, киселини, изгаряща гръдна болежка. Съществува риск от поява на гастрит и язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Кафето на гладно визира освен физическото здраве, само че и психическото. Свръхпродукцията на стомашна киселина провокира промени в настроението, трептене, раздразнителност, нерешителност без причина. Дългосрочното излагане на въздействието на огромни количества стомашна киселина може да докара до меланхолия и тревога, добавя лекар Джорджевич.

Приеман в огромни количества на гладно, кофеинът може да имитира признаците на паник офанзива или припадък на тревога. Пулсът се форсира, появява се изпотяване, стягане на крайниците и челюстта, тремор, руменина по лицето, безпокойствие.

Винаги пийте кафето си след закуска. Така тялото ви ще се възползва от всички потребни свойства, които антиоксидантите му имат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР