Кафето е полезно и в малки количества се препоръчва дори

...
Кафето е полезно и в малки количества се препоръчва дори
Коментари Харесай

Как да пием кафе, така че да носи ползи за здравето: 3 правила

Кафето е потребно и в дребни количества се предлага даже и за тежко заболели, съгласно Зухра Павлова, специалист и ендокринолог.
Д-р Павлова показа за три правила, които феновете на кафето би трябвало да съблюдават, с цел да носи изгоди, а не вреди.

1. Не пийте кафе по време на хранене
Кафето, като кофеинова и съдържаща танини напитка, свързва огромно количество хранителни субстанции, предотвратявайки усвояването им от храната. Основно желязо, калций и магнезий. Всъщност кафето обеднява вашата диета. Ако обичате да пиете кафе, правете го не по-рано от час след хранене.

2. Не повече от 1-2 чаши дневно
В този случай в действителност ще бъде потребно. Кафето несъмнено води до пристрастяване. И даже не толкоз на кофеина, а на чувството за жизненост, което дава. Но колкото повече се уморяваме, толкоз повече ни се желае кафе. А остатъкът от кофеин предизвика нараснала раздразнителност, тревога и утежнява съня. Прекомерната консумация на кафе също понижава количеството калций в кръвта. Това подтиква синтеза на паратироиден хормон (произвеждан от паращитовидните жлези), което може да докара до увеличаване на паращитовидните жлези и понижаване на костната компактност. А това е рискът от развиване на остеопороза и хормонални нарушавания.

3. Изберете единствено черно, не със захар и мляко
Ако обичате кафе, не чисто, само че постоянно със захар или сироп или хапка бонбони, тогава всичко това доста усилва наличието на калории, което значи, че рискът от инсулинова устойчивост и вследствие на това развиване на диабет при бъдещето пораства. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР