Кафето е една от най-старите напитки, познати на човечеството и

...
Кафето е една от най-старите напитки, познати на човечеството и
Коментари Харесай

Кафето, което прилича на... бира

Кафето е една от най-старите питиета, познати на човечеството и типовете му са ни познати не от през вчерашния ден. Един необикновен тип кафе обаче през днешния ден ни изненадва с новаторския метод, по който се подготвя.
 Еспресо романо, историята му и по какъв начин се подготвя този тип кафе
Кое е кафето на римляните

Хем сладко, хем кисело

Нитро кафето е относително ново допълнение към света на кофеиновата напитка. Интересното за него е, че е основано с техника, употребена от хора, които са правили бира.

За да си приготвим и ние нитро кафе, би трябвало да влеем азотен газ в кафето (което е студено) през клапан за налягане. Няма причина да се тревожим, че газът може да скапе усета на напитката - той в действителност няма нито цвят, нито аромат. И даже в противен случай - освен че не скапва усета на кафето, ами го прави друго по прелестен метод - с копринена текстура и с доста деликатни мехурчета.
 Снимка 596030

Любопитно е също, че марки бира като Guinness да вземем за пример не от скоро употребяват азот, с цел да придадат по-специален усет на продукта си. Нека се върнем на нитро кафето обаче. Подсказваме, че то най-вече би се харесало на феновете на кафе с ниска киселинност, както и на студените кафе питиета.
 Кафе, кубинско кафе, с какво е по-различно от еспресото и по какъв начин да си го приготвим
Колко друго е кафето по кубински

Когато пиенето на кафе е обществено прекарване

И очевидно тези представители въобще не са малко, защото напитката става толкоз известна през миналото десетилетие, че през 2016 година Starbucks прибавят нитро кафето към менюто си и от този момент то се трансформира във второто най-поръчвано кафе след латето, написа Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР