Кафето безспорно е една от най-предпочитаните за консумация напитки от

...
Кафето безспорно е една от най-предпочитаните за консумация напитки от
Коментари Харесай

3 причини, поради които кафето може да е виновно за акнето

Кафето несъмнено е една от най-предпочитаните за консумация питиета от милиони хора по света. Повечето хора, даже не могат да си показват да стартират деня си без тази по този начин мечтана от мнозина, кофеинова напитка.
Кофеинът съдържащ се в кафето, работи като антиоксидант за организма и безспорно има редица потребни за човешкото здраве качества. Кафето понижава риска от болести като: Алцхаймер, Паркинсон, инсулт, инфаркт, както и понижава риска от рак на дебелото черво.
Въпреки изгодите си обаче, несъразмерната консумация на кафе, може да докара и до нежелани реакции в организма. Прекомерната консумация на кафе би могла да бъде евентуална причина и за появяването на акне по кожата. Какви обаче са аргументите точно за тази нежелана реакция, а точно появяването на акне?

1. Съдържа кофеин
Кафето съдържа кофеин, който работи като антиоксидант за тялото. Тази потребна, кофеинова напитка се включва в битката със стареенето на кожата, както и неприятните възпаления по кожата. И въпреки всичко, кофеинът е стимулант за организма, който в огромни количества покачва равнищата на стресовите хормони и може да утежни към този момент съществуващи акнеични, кожни прояви или да провокира такива. Кофеинът е и повода за повишението на хормона кортизол, който хормон усилва секрецията на мастните жлези в кожата и води до задръстване на порите, възпаления и акне.

2. Добавена захар
Всеизвестен факт е, че несъразмерното изразходване на доста захар в всекидневието ни, може да докара до нежелани възпаления тъканите и акне. Колкото повече захар консумираме, толкоз повече се усилва и опцията да повишим равнището на кръвната си захар. Добавени захари има съвсем във всичко, което консумираме – питиета, храни и така нататък, само че с цел да понижим риска от хормонален дисбаланс, диабет или даже акне е добре да не прибавяме тази даже една лъжичка захар в кафето си заран.

3. Млечни артикули
Практиката да се прибавя прясно мляко в кафето (или течна сметана) е в действителност доста желана за доста хора, само че дали е потребно да включваме в кафето си всекидневно тези по този начин вкусни и на пръв взор потребни добавки? Проучванията сочат, че хората, които пият две или повече чаши кафе с мляко (или сметана) дневно, имат с до 44% по-висок риск от развиването на акне в зрелост. Това се дължи точно на лактозата, която се съдържа в млечните артикули. За да разгради лактозата, тялото се нуждае от ензими, които обаче човек губи с до 65% още в ранна детска възраст. Поради тази причина при множеството към този момент пораснали хора се появява тази „ нетърпимост към лактоза “ или даже алергия, която от своя страна би могла да бъде повода за появяването на акне.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР