Кадровиците започнаха да гледат запис на изявлението на Иван Гешев

...
Кадровиците започнаха да гледат запис на изявлението на Иван Гешев
Коментари Харесай

ВСС гледа запис как Гешев къса оставката си и говори за „политически боклук“

Кадровиците започнаха да гледат запис на изказването на Иван Гешев от 15 май, когато той скъса оставката си и по-късно изрече израза „ политически отпадък “.Записът беше позволен като доказателство по настояването. След него стартира разпит на Ясен Тодоров и Борислав Сарафов.

Предложението бе направено от основния прокурор Иван Гешев. Ще бъде изслушан и шефът на Следствието и зам.-главен прокурор – Борислав Боби Сарафов, като това бе признато с 11 гласа „ за “ и 8 „ срещу “. Двамата ще „ обясняват прочувственото положение на Иван Гешев “ по отношение на направения опит за атентат против него, както и в деня, в който е получил заплашителното писмо от Мечо Пух.

Ясен Тодоров ще помогне за изясняване на прочувственото положение на Гешев на 14-ти май. Денят преди Иван Гешев да даде конференцията, на която съобщи: „ Време е да бъде изметен този политически отпадък! “. Сарафов пък ще даде сведения за положението на основния прокурор в деня на изказването му – 15 май.

„ Във връзка с приемането на заплашителното писмо. Неговата защитна теза е, че той е бил под мощно прочувствено влияние на всички условия: първо гърмежа, след това заплашителното писмо. За да откри това си изказване, изиска да бъде разпитан Ясен Тодоров. Затова предложих да бъде разпитан Борислав Сарафов, тъй като мисля, че той е разговарял с него и на 14-ти, и на 15-ти. Става въпрос за имитация от рода на: „ и двамата ни пожертваха “. Дори не знам дали този запис е меродавен. Ако не го изслушаме в тази процедура, е да се създадем, че господин Сарафов не съществува. Затова желаех разпита на господин Сарафов “, съобщи Атанаска Дишева от Съдийската гилдия.

Припомняме, че през днешния ден процедурата по първото искане за премахване на Гешев от дръжност беше прекъсната, откакто вносителите му го отдръпнаха, без да обяснят претекстовете си. Това искане бе за промяната на основния прокурор поради намесата му в следствието за гърмежа пред кортежа му на 1 май. Второто искане, което се гледа сега от Висш съдебен съвет, е за премахване на Гешев поради думите му „ политически отпадък “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР