Кадровите рокади, свързани с ротацията, вече започнаха. Тази сутрин депутатите

...
Кадровите рокади, свързани с ротацията, вече започнаха. Тази сутрин депутатите
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изненадващо започнаха ротацията от конституционната комисия в НС

Кадровите рокади, свързани с ротацията, към този момент започнаха. Тази заран депутатите смениха управлението на парламентарната комисия по конституционни въпроси в Народното събрания. Досега тя се оглавяваше от депутата от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. А от през днешния ден мястото му заема Надежда Йорданова, депутат от ПП-ДБ.

Чолаков и Йорданова, която е някогашен правосъден министър, бяха депутатите, които изиграха съществена роля при разглеждането на конституционните промени, признати от Народното събрание в края на предходната година.

Проектът на решението за смяната в състава на комисията беше импортиран взаимно от водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов, който в последно време се стартира като бъдещия ръководител на Народно събрание и според правилото на ротация ще смени сегашния началник Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Рокадата през днешния ден беше утвърдена с гласовете на 137 депутати на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Радомир Чолаков беше освободен и като член на комисията. На негово място влиза съпартийката му Анна Александрова - правист, която сега оглавява комисията по правни въпроси. Чолаков пък ще заеме досегашното й място в комисията за взаимоотношението с гражданското общество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР