Кадровите промени в Българската национална телевизия, които дойдоха с новия

...
Кадровите промени в Българската национална телевизия, които дойдоха с новия
Коментари Харесай

БНТ спира Стани богат

Кадровите промени в Българската национална телевизия, които пристигнаха с новия общоприет шеф Емил Кошлуков, са последвани от програмни такива.

В публично изказване до медиите от публичната медия оповестиха, че стопират две от най-скъпите си външни продукции, а на трета – редуцират финансирането на половина.

От ефир слиза спортната викторина „ Спортисимо “ с водеща Славена Вътова. „ Предаването е прекъснато и няма да има повече предавания “, гласи известието на Българска национална телевизия. Същата е ориста и на „ Стани богат “. Предаването изкара в националната телевизия към година, на бързо след старта му получи отрицание, освен поради заменения водещ (Михаил Билалов вместо Ники Кънчев), само че и поради цената на продукцията. Около чуванията за нов общоприет шеф през юли излезе информация, че продукцията коства 4,4 млн. лева на сезон. От „ Стани богат “ обаче ще бъдат излъчени „ оставащите по контракт и към този момент снимани броеве на предаването “, прецизираха от Българска национална телевизия.

Готварското предаване „ Бързо, елементарно, вкусно “, което също бъркаше надълбоко в джоба на медията с публично финансиране, "ще продължи излъчванията си при понижена на половина цена за реализация на 1 брой от предаването ", оповестиха от Българска национална телевизия.

Финансовото положение на малкия екран не е розово, стана ясно по време на чуванията пред Съвет за електронни медии за общоприет шеф, и новото управление би трябвало да откри способи да балансира бюджета, като очевидно се постанова да направи съкращения в програмата си. С какво ще запълни празнините от есента, Българска национална телевизия даде обещание да оповести скоро.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР