Кадрите показват, че крайцерът е легнал на дъното с левия

...
Кадрите показват, че крайцерът е легнал на дъното с левия
Коментари Харесай

Първи снимки на крайцера Москва от морското дъно

Кадрите демонстрират, че крайцерът е лежащ на дъното с левия си ръб

Първите ехолокационни фотоси на потъналия флагман на Черноморския флот на Руската федерация крайцера "Москва " се появиха в Телеграм канала на одеския новинарски портал "Думская ".

Според водолаза-инструктор Ростислав Курочкин фрагментите демонстрират, че крайцерът е лежащ на дъното с левия си ръб, което подхожда и на изказванията на съветското министерство на защитата за загуба на резистентност на кораба и на фотосите отпреди потъването, на което се виждаше, че "Москва " е направил "ляв крен ", килнал се е наляво, написа.

Съдейки по разположението на останките корпусът на кораба се е разчупил още преди удара с морското дъно. Интересна е втора находка, на която се виждат и остатъци на потопен близо до крайцера хеликоптер Ми-26. Според изданието машината може би е употребена в опита за погасяване на пожара на кораба и е паднала в морето, макар че за загубата на вертолет не е съобщавано. В същото време архивни фотоси на "Москва " демонстрират крайцера в разнообразни обстановки с кацнал хеликоптер на борда му.

Засега не е известно кой е провел ехолокационно разузнаване на дъното в мястото на злополуката, само че съгласно специалисти фотосите издават потреблението на немски деен сонар Atlas Electronik CSU 90, а в района единствените, които имат на въоръжение подобен сонар, са подводниците Dolphin на Военноморски сили на Израел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР