Кадри Нова ТВОт няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни

...
Кадри Нова ТВОт няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни
Коментари Харесай

Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ

От няколко дни синоптиците тръбят за огромни температурни амплитуди. След дни със стойности към и над 30 градуса ще застудее внезапно. Това е като потрес за организма и неговата акомодация.Това може да ни може да се изправи пред разнообразни провокации.

Едно от главните последици от внезапната промяна на температурите е повишен риск от разнообразни здравословни проблеми. Такива проблеми могат да включват простуди, грип, астма, алергии и други дихателни болести. Освен това, внезапните промени в температурата могат да доведат до повишен стрес за организма и спад на имунната система.

Резкият спад на температурите е рисков за хората със сърдечни болести, разяснява експерт. За да резервира температурата си, организма свива съдовете и по този метод се усилва вискозитета на кръвта. Това усилва и таромбообразуването, което е рисково.
`); break case width


За да се оправим по-добре с внезапните смени на температурите, е значимо да поддържаме здравословен метод на живот. Това включва вярно хидратиране, изразходване на богато на витамини и минерали храни, постоянно упражнение и задоволително отмора.

Също по този начин, е значимо да се облечем уместно за времето и да се предпазим от рискови условия. Носенето на шапка, ръкавици и зимно облекло при студено време, както и потреблението на слънцезащитен крем и лека дреха при горещо време, може да помогне да се понижи въздействието на внезапните смени на температурите върху нашето здраве, посъветва той.

В последна сметка, значимо е да бъдем деликатни и да се грижим за себе си, когато се надигнем пред внезапни промени в температурата. Следването на здравословни правила и деликатно внимание към личното си благоденствие може да помогне да се оправим по-ефективно с въздействието на околната среда върху нашето здраве.



За през днешния ден е разгласен жълт код за цялата страна за мощен вятър, който носи това захлаждане. Днес температурите в Западна България са към този момент с към 20 градуса по-ниски. От на следващия ден с превалявания и продължаващия северен вятър те ще паднат в цялата страна.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР