Кадри: БТВНики Кънчев с изключително задоволство представи един от участниците

...
Кадри: БТВНики Кънчев с изключително задоволство представи един от участниците
Коментари Харесай

Радиолегенда тръгна по пътя на Васил Гюров в „Стани богат“

Кадри: БТВ

Ники Кънчев с извънредно удовлетворение показа един от участниците в „ Стани богат “ довечера. Става дума за именития радио публицист Емил Братанов, който е създател на първата българска рок антология „ Цветя от края на 80-те “. Кънчев призна, че двамата са били един до друг в първите години на свободната публицистика.



Самият участник пък разкри, че се е въодушевил доста от играта на рокаджията от група „ Ревю “ Васил Гюров, който през предходната година стигна до въпрос за 30 000 лв., само че в последна сметка прибра 20 000. Също по този начин той е бил сътрудник с журналиста Любомир Лазаров от БНР, който отвори запитване за 100 000 лв., като се отхвърли и прибра половината от тях.
`); break case width


След като отговори без проблеми на първите пет въпроса, Братанов продължи с лекост и нататък. „ Коя българска група е учредена най-вече от музиканти, които по обучение са лекари и стоматолози? “, бе питането за 1000 лв., а още преди да види отговорите той уточни вярно „ Медикус “, като не пропусна да спомене и още една тайфа – варненската „ Доктор Дулитъл “. Останалите разновидности, които компютърът предложи, бяха БТР, Остава и Антибиотика.



За 1500 лв. Кънчев го пита „ Кое от българските висши учебни заведения е най-старо? “ – Софийският университет, Нов български университет, УНСС или УАСГ. Радиолегендата не се затрудни, акцентирайки учредения през 1888 година СУ.



„ Как се споделя поредицата от романи, чиято екранизация е сериалът „ Игра на тронове? “, бе въпросът за 2000 лв., а отговорите – Стар Трек, Песен за огън и лед, Колелото на времето и Войната на разлома. И тук Братанов знаеше, че правилно е Песен за огън и лед, като не пропусна да похвали качеството на книгите.



Питането за 3000 лв. обаче обърка съществено играта му: „ В коя планина са върховете Кутело, Полежан и Каменица? “ Вариантите бяха Рила, Пирин, Родопи и Осогово. Участникът бързо изключи Родопите и се насочи към Пирин, защото два от върховете му звучали македонски. Все отново не се престраши да рискува и повика приятеля си от публиката – издателят Румен Бончев.



Той опита да го насочи към Родопите, само че Братанов не го послуша и с неприятно възприятие изиска още един жокер – 50:50. На екрана останаха Пирин и Осогово. „ Васил Гюров при присъединяване си отговори най-малко на 3-4 въпроса поради интуицията си. Трябва и аз по този начин да направя “, сподели той и вярно уточни Пирин. За негово страдание обаче изхаби два жокера на въпрос, към който интуицията му го водеше, само че той не пожела да рискува.



След това даде поръчка, че заключва сумата от 5000 лв. като втора сигурна, само че сирената в студиото прозвуча и той ще продължи играта си на следващия ден.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР