Кадри: БТВАктрисата Деси Бакърджиева коментира убийството на Анита от Перник,

...
Кадри: БТВАктрисата Деси Бакърджиева коментира убийството на Анита от Перник,
Коментари Харесай

Деси Бакърджиева с разтърсващи думи срещу домашното насилие

Кадри: БТВ

Актрисата Деси Бакърджиева разяснява убийството на Анита от Перник, за причиняването на кончината на която е арестуван брачният партньор на жертвата. Самата Бакърджиева също е била жертва на домашно принуждение - нещо, за което е признавала пред медиите.

" Това, което следим в обществото ни, е болест, която не може да бъде изкоренена. Аз не мисля, че има някаква точка на самообладание, която да сложим, изхождайки от случая, който разясняваме през днешния ден. Това е следващият случай, което е най-големият проблем в нашето общество. И тъй като говорихме преди ефир, че без значение какъв брой акции са правени против домашното принуждение, в нашето общество се следи един боязън да споделим, че ние в действителност сме подвластни от нашия принудител. Защото, от една страна - какво ще прави той без нас, въпреки това какво ще каже обществото, за какво сме се разделили, дали няма да ни постави етикет, че сме лека жена и сменяме сътрудниците си, което в действителност е значително насаждано от колегата в тази ситуация. Най-страшното, което следим, е, че жертвите са и децата ни. Те са директен очевидец на тези закононарушения и доста постоянно в годините след тези трагични случаи те стават също насилници. Това е в действителност казусът в обществото ", безапелационна бе звездата от " Откраднат живот " в утринния блок на БТВ.



" Като цяло насилието съществува в разнообразни форми. Най-лошото е, че в нашето общество можеш да видиш другите му лица. Няма форма на принуждение, която да не е позната за българското общество. Наистина е значимо да се прави предварителна защита, да се приказва за това принуждение. Имаше неотдавна предложение в учебно заведение да се приказва за домашното принуждение, какво ние би трябвало да одобряваме за обикновено като форма на държание. И до каква степен би трябвало да стигнат връзките сред мъжа и дамата, с цел да осъзнаем, че това принуждение към този момент е нездравословно за нашите взаимоотношения. И в случай че децата са наясно, че един пестник би трябвало да е алена лампа за бъдещите взаимни съжителства и партньорства, това значи, че обществото ни би трябвало да бъде подготвяно от по-ранна детска възраст, с цел да не се стига до този миг, в който тази дама, господ да я елементарни дамата, тя да се връща при насилника си не тъй като е в невъзможност или няма способи чисто от прокурорска позиция, само че тя не е била може би задоволително смела да каже, че би трябвало да постави завършек на този вид взаимоотношения в фамилията. Дали е било поради децата, дали поради навика, това към този момент психолога би трябвало да го посочи ", счита Бакърджиева.



" Трябва да спрем домашното принуждение. И всичко това зависи от нас като общество. Не единствено като семейство, другари, деца. Трябва да разберем, че това е болест за обществото, която ние би трябвало да излекуваме - не просто да оставим в ъгъла както когато накажем едно детенце, и си мислим, че като го накажем то ще се поучи от грешката си. Ние сме тези, които би трябвало да създадем смяната. Трябва да осъзнаем, че е неточност да продължаваме да толерираме този метод на връзки и този метод на живеене. За да не се стига до такива крайности ", приключи актрисата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР